Helyi közélet

2013.06.24. 15:23

Csökkent a munkanélküliek száma Borsodban

Miskolc, 2013. június 24., hétfő (MTI) - A közfoglalkozási programoknak köszönhetően tovább csökkent a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, májusban valamivel több mint 56 ezer állástalant tartott nyilván a kormányhivatal munkaügyi központja, csaknem 24 ezerrel kevesebbet, mint az év elején.

Miskolc, 2013. június 24., hétfő (MTI) - A közfoglalkozási programoknak köszönhetően tovább csökkent a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, májusban valamivel több mint 56 ezer állástalant tartott nyilván a kormányhivatal munkaügyi központja, csaknem 24 ezerrel kevesebbet, mint az év elején.A munkaügyi központ hétfőn nyilvánosságra hozott adatai szerint az év ötödik hónapjában 6 százalékkal, 3,6 ezerrel volt kevesebb a munkanélküli, mint áprilisban, a csökkenés márciustól folyamatos és jelentős Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A regisztrált álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi arány május végén 19,8 százalék volt a megyében, ami az előző hónaphoz képest 1,3 százalékponttal, a tavalyi hasonló időszakhoz képest pedig 2,7 százalékponttal lett kevesebb. Az országos arány májusban 11,6 százalék volt.

A tájékoztatás szerint a legtöbb munkanélkülit Miskolcon és környékén, valamint Ózd és Kazincbarcika térségében tartották számon. Május végén a megyei munkaügyi kirendeltségek 7133 pályakezdő álláskeresőt regisztráltak, 650-nel kevesebbet, mint egy hónapja.

Az év ötödik hónapjában több mint 8 ezer álláshelyre tudtak közvetíteni a megyei kirendeltségek, a felkínált munkahelyek túlnyomó része foglalkoztatáspolitikai támogatással létrehozott állás volt, főleg a közfoglalkoztatás valamelyik formájához kapcsolódott.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában