Helyi közélet

2013.06.27. 17:51

A jóváírást választotta a Tigáz

Miskolc, Hajdúszoboszló - A Tigáz 71 ezer fogyasztó esetében vállalja a jóváírást a büntetés helyett.

Miskolc, Hajdúszoboszló - A Tigáz 71 ezer fogyasztó esetében vállalja a jóváírást a büntetés helyett.Akár százmilliós bírságot is kiróhattak volna a Tigázra a 420 ezer hibásan kiállított számla miatt. A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal több panaszos bejelentése alapján indította el vizsgálatát.

Megállapította: több mint 71 ezer esetben történt túlszámlázás úgy, hogy januári fogyasztást tavaly decemberiként számlázta ki a Tigáz. Az is kiderült ugyanakkor, hogy mintegy 348 ezer esetben kevesebbet számlázott ki a szolgáltató. Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője rámutatott: a hatóságnak nem feltétlenül a bírságolás a feladata, és kész is arra, hogy ettől elálljon, ha a szolgáltató hatósági szerződés megkötését kezdeményezi, amelyben vállalja a több mint 71 ezer család kártalanítását, azoknál pedig, akiknek kevesebbet számlázott ki, el kell tekintenie a fennmaradó rész beszedésétől. Emellett gondoskodnia kell arról is, hogy a jövőben pontosan számláz.

A Tigáz „vette a lapot”, s honlapján már ott a közlemény: megszületett a Tigáz és az NFH közötti ún. „hatósági szerződés” megkötéséről szóló megállapodás. Az érintett fogyasztói kör meghatározása folyamatban van. A szerződéskötés után haladéktalanul elvégzik az érintett ügyfelek folyószámláinak jóváírását. A túlszámlázásoknál pedig a Tigáz eltekint a különbözet kiterhelésétől.”

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában