Helyi közélet

2013.06.05. 16:06

A Fókusz és a Líra gazdag könyvheti kínálata

Miskolc - Jó hír a miskolciaknak, hogy ismét visszakerült a könyvhét az Erzsébet térre.

Miskolc - Jó hír a miskolciaknak, hogy ismét visszakerült a könyvhét az Erzsébet térre.Az a szokás Miskolcon kb. 10 esztendeje, hogy egy nappal korábban kezdjük az Ünnepi Könyvhetet az országosnál, viszont egy nappal korábban, már szombaton befejezzük - mondta lapunknak Kázsmér Veronika, a Líra Könyv Zrt. miskolci könyvesboltjainak igazgatója. Az a tapasztalatunk ugyanis, hogy vasárnapra már nem lehet a közönséget kicsábítani a térre. A mostani 84. Ünnepi Könyvhetet és a 12. Gyermekkönyvnapokat ennek szellemében nyitották meg szerdán. Jó hír, hogy a rendezvény visszakerült az Erzsébet térre. Reméljük örömmel tölt el ez mindenkit és jó idő esetén (csak az eső ne essen!) a könyvszerető közönség ott fog tolongani vasárnapig.

Sikergyanús könyvek

Borsod-Abaúj-Zemplén megye képviseletében köszöntőt mondott június 5-én dr. Kovács János főjegyző, a miskolci önkormányzat részéről pedig Kiss Gábor, a város alpolgármestere. A 84. Ünnepi Könyvhetet a díszvendég Lackfi János József Attila-díjas költő nyitotta meg, akinek nemrégiben jelent meg Milyenek a magyarok? című kötete. A Könyvtér vendégei lesznek Málnási Levente és Balog László erdélyi írók, Döbrentei Kornél, Gál Sándor, Ózdon pedig Grecsó Krisztián. Gelejen Rékasi Károly "Szerelmem, Erdély" címmel tart irodalmi estet. Az idei könyvhéten talán kevesebb kiadvány jelenik meg az eddigieknél - hangoztatta Kázsmér Veronika. De ez nem is baj, kicsit óvatosabban nyúltak a listához a kiadók. A Rivalda idén nem jelent meg, úgy tűnik nem tudták megtölteni elegendő nívós drámaterméssel. A Szép versek és a Körkép viszont nem hiányzik a polcokról. Új kötettel jelentkezett Esterházy Péter (Egyszerű történet vessző száz oldal - a kardozós változat-). Különlegességnek számít Weöres Sándor eddig ki nem adott verseinek kötete. A távlatból nehéz megjósolni mi lesz slágerkönyv, de kockázat nélkül mondhatjuk, hogy az új Márai Sándor kötet, a Hallgatni akartam, biztos sikert arat, akárcsak Temesi Ferenc Apám-ja. Érdekes kiadványok a retro szakácskönyvek, mint például az a háborús szakácskönyv, amely a Semmiből is finomat címet viseli. Reméljük népszerű lesz Benedek Elek önéletrajzi regénye, az Édes anyaföldem, vagy Pelle József Tabi Lászlóról írt A humorista című kötete. Jókai Annának újra megjelenő kötetét is sokan várják. A lektűr, a betseller attól sikeres, hogy az emberek kíváncsiságára mindig lehet apellálni. A Sanyi bá székely egypercesek, CD-vel ellátva került a közönség elé. Kocsmai történetek ízesen előadva a CD-n hallhatóak, de olvashatóak is a góbés történetek. Nem könyvheti ugyan, de a jól adagolt reklámja megtette a hatását, Szepesi Nikolett botrányszagú újdonságára sokan lesznek kíváncsiak.

Ünnepi Könyvhét ide vagy oda, az akciók nem maradnak el; mely június hónapban két témában csúcsosodik ki a Líránál: egyrészt szakácskönyvek, másrészt hétköznapi pszichológiai, lélektani, de nagyközönségnek szánt szakirodalom. A kiadók jóvoltából most például mindkét boltunkban 20-50 %-os akció van a fenti témákban. Két könyvesboltot működtet Miskolcon a Líra Könyv Zrt. A Fókusz Könyváruház 1998-tól várja a vásárlókat a Széchenyi utca 7. szám alatt, a Líra Könyváruház pedig a Szinva-park második emeletén immár hatodik éve – jelentette ki Kázsmér Veronika, a zrt. miskolci könyvesboltjainak igazgatója. Továbbra is él a Miskolc Kártya, a Líra törzsvásárlói kártya. Nyitva tartás a Szinvában 10-19 óra, szombat-vasárnap is nyitva, a Fókuszban hétfőtől péntekig 9-17.30-ig. Elérhetőség: Szinva 46/509-514, Fókusz 509-084 Tovább folytatódik az 1+1 akció ( egyet fizet kettőt kap) az Ulpius Könyvkiadó kiadványaiból, új címekkel. A Könyvtéren mindkét boltunk, a Fókusz és a Líra-Szinva is megtalálható gazdag könyvheti kínálattal, 10 órától este hatig, kivéve a csütörtököt, akkor ugyanis jön a Kaláka és mi is megvárjuk a történet végét. Reméljük, a nem túl bíztató időjárási előrejelzések ellenére, mindenki otthon hagyja a rosszkedvét és kijön a Könyvtérre, ha sokan leszünk a saját derűnkkel "kényszerítjük" majd a Napot, hogy kisüssön!

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában