Helyi közélet

2013.05.28. 10:43

Űrhajóként siklik az új villamosunk

Szinte már várjuk, hogy rajta kapaszkodjunk amint a vezető odatapos neki a Győri kapuban. Újabb videó került fel a prototípusról, hallgassa meg hogy muzsikál a síneken!

Szinte már várjuk, hogy rajta kapaszkodjunk amint a vezető odatapos neki a Győri kapuban. Újabb videó került fel a prototípusról, hallgassa meg hogy muzsikál a síneken!

Újabb videó a Plzen-ben kígyózó villamosunkról. A végleges külsejét elnyerő jármű, az első Miskolcra kerülő Skoda 26T morcos tekintettel járja a tesztköröket a cseh városban, a megállóhelyekre pedig valami olyan hanggal érkezik meg mint egy leszálló űrhajó a science-fiction filmekből, csak épp az utánégető hangját hiányolhatjuk, de ezt még pótolhatják a csehek.

A tíz perces videón látszik amint a villamosoktól vélhetően már csömört kapó helyiek is meg-meg nézik a járművet, nem véletlenül maradt a közönségszavazáson rivális nélkül a zöld-fehér megjelenés a diósgyőri foci városában. Az előzőleg hiányolt virágok is ott vannak rajta mind egy szálig, remélhetőleg július közepén már mi is megláthatjuk őket virítani, ekkorra ígérik, hogy Miskolcon is pályára állítják az első két darabot a flottából.

A 26T típust a Skoda kifejezetten Miskolcnak fejlesztette, 2016-ig 31 darab készül majd belőle. A jármű öt szekcióból áll, teljesen alacsony padlós és kétirányú közlekedésre alkalmas. Közvetlen felmenője a 19T a lengyel Wroclaw utcáit járja, 2010-ben állították őket csatasorba és főszereplők voltak a tavalyi EB-n a városba érkező drukkerek utaztatásában. A Skoda villamos családfa tagjai elsősorban német és cseh városokban szolgálnak, de a gyártó szállított már az Egyesült Államokba is.

A miskolci utcaképet átalakító bemutatkozásig már kevesebb mint két hónap lehet hátra, ennyit kell várnunk egy jó kövér gázadásra a Győri kapuban Diósgyőr felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában