Helyi közélet

2013.05.28. 14:47

Újra átadták a Tokaj-hegyaljai Polgármesterek borát

Tokaj - Pénteken 17.00 órákkor gyülekeztek a Hegyaljai polgármesterek Tokaj város főterén, ahol ismét átadták, a hagyomány számba illő polgármesterek borát.

Tokaj - Pénteken 17.00 órákkor gyülekeztek a Hegyaljai polgármesterek Tokaj város főterén, ahol ismét átadták, a hagyomány számba illő polgármesterek borát.Volt amelyik polgármester elhozta a saját települése termékét is, és némi harapnivalót a közönség számára.

A polgármestereket ezúttal is Májer János köszöntötte, aki elmondta, hogy a Kereskedő Háznál történt vezető váltás ellenére is az új vezetés is nagy hangsúlyt fektet a Tokaj-hegyalja polgármesterek borának az elkészítésére.

Mint arra emlékeztetett a múlt év őszén a szüreti napokon adták össze az idei borhoz a polgármesterek a 2 mázsa szőlőt településenként.

Az összefogás nem hagyott alább, mert a múlt esztendőben is minden hegyaljai település megjelent a szőlőjével, hogy részt vegyen ebben a nemes programban. Köszönet nekik érte, hogy az összetartozást változatlanul fontosnak tekintik.

A polgármesterek borát ünnepélyes keretek között ezúttal Goreczki Gergely a Tokaj Kereskedőház új vezérigazgatója adta át, aki utalt arra, hogy cége változatlanul fontos szerepet kíván játszani a Tokaj-hegyaljai borvidékem, s ezért a polgármesterek borának az elkészítését is küldetésüknek tekintik. Rendkívül örül annak, hogy a Hegyaljai települések ilyen példa nélküli módon összefognak – mondta, majd egyenként minden település polgármesterének átadta az idei teremést egy száraz és egy édes bort.

A rendezvényen részt vett Mr. Thomas Rousse, Sonoma város polgármestere, aki üdvözölte ezt a páratlan gyakorlatot, s elmondta, hogy a Sonomai borvidéken is szándékában áll bevezetni a polgármesterek borát.

A ceremónia lezártával Ő is a Tokaji polgármesterek közé állt egy fénykép erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában