Helyi közélet

2013.05.14. 19:04

Tíz évre "elzárt" adatok a holdingnál?

Miskolc - Miért kell titkosítani a holding döntéseit megalapozó adatokat? Az adatvédelmi hatóság szerint nem kellene.

Miskolc - Miért kell titkosítani a holding döntéseit megalapozó adatokat? Az adatvédelmi hatóság szerint nem kellene. Ha a Miskolc Holding honlapját böngésszük, rátalálunk a cég adatvédelmi szabályzatára. Azon belül pedig egy bekezdésre, amelyben azt olvashatjuk: "...Az Adatkezelő jelen Szabályzata alapján a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága, valamint a Felügyelőbizottság által tartott ülések jegyzőkönyvei, és a döntéseket megalapozó okiratok, előterjesztések 10 évig nem nyilvánosak."

Ez azt jelenti: hogy tíz évre titkosította ezeket a cég. A holding szerint azonban szó sincs titkosításról, a döntési határozatok nyilvánosak, csak az nem, hogyan jutnak el a döntésig. Dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke azonban erősen vitathatónak tartja a holding szabályzatát, úgy véli, az a jogszabály mellett az Alaptörvénybe is ütközik.

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában