Helyi közélet

2013.05.27. 20:26

Sörétes puska a kerítésbontó kocsiban

Miskolc - A Remington láttán gázsprayt használtak a biztonsági őrök.

Miskolc - A Remington láttán gázsprayt használtak a biztonsági őrök.Egyik olvasónk arról tájékoztatta lapunkat, hogy hétfőn, a koraesti órákban a cementgyár egyik biztonsági őrének feltűnt, hogy a korábban a gyárba mészkövet szállító futószalag melletti kerítés egy komolyabb szakaszon “hiányos”.

Mivel a közelben állt egy kissé összetört zöld Mitsubishi Pajero, aminek egyik kereke is hiányzott, a biztonsági őr arra következtetésre jutott, hogy a járműnek köze lehet a rongáláshoz. Közelebb lépett az autóhoz, hogy a sofőrt megkérdezze arról, mit tud a “lebontott” kerítésről, de a férfi megelőzte, kipattant a kocsiból, és egy 12-es sörétes Remington puskát nyomott az őr hasához, aki viszont nem rezelt be, lefújta gázsprayvel a fegyverest, s elvette tőle a puskát, majd szólt a zsaruknak.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta portálunkat, hogy a cementgyár területén valóban balesetet okozott hétfőn délután egy erősen ittas férfi, akinek a kocsijában volt egy vadászpuska. A sajtóreferens elmondása szerint a fegyvert a férfi az ölében tartotta, de nem szállt ki az autóból. Amikor a biztonsági őrök odamentek az autóhoz és meglátták a fegyvert, átmentek a Pajero baloldalára. Amikor kinyitották az autó anyósülés felőli ajtaját, a puska csöve pont feléjük nézett, ezért lefújták a férfit, majd elvették a fegyverét és hívták a rendőröket.

A férfi egyébként hivatásos vadász, aki meglehetősen részeg volt, ezért ellene várhatóan ittas vezetés, közúti baleset okozása és a fegyvertartás szabályok megsértése miatt indulnak eljárások.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában