Helyi közélet

2013.05.07. 14:35

Sérültek az egészségesekért Vámosújfaluban

Vámosújfalu - Hét turnus már előre betelt a nyári vámosújfalui kézműves táborban.

Vámosújfalu - Hét turnus már előre betelt a nyári vámosújfalui kézműves táborban.A Vámosújfaluban működő Búzavirág Alapítvány sérült felnőtteket foglalkoztat. A nyár folyamán az alapítványnál dolgozó fogyatékkal élők fogják gondozásukba venni a kézműves táborba érkező gyerekeket.

Önkéntesek is segítenek

– Már befejezéséhez közeledik a turistaszállónk építése, ahol egyszerre harminc vendéget tudunk fogadni – mondja Németh Márta, a Búzavirág Alapítvány vezetője. – A napokban miskolci egyetemisták jöttek önkéntes munkában tapétázni, a bútorok jelentős része is már megérkezett, így az iskolaév befejezése után már rögtön tudjuk indítani a tábort.

Nem előzmény nélküli a kezdeményezés, hiszen már tavaly is fogadtak iskolásokat.

– Nagyon szerették a gyerekek, ahogy a nálunk dolgozók foglalkoztak velük – mondja Németh Márta. – Talán ennek is köszönhető, hogy hét egyhetes turnus már teljesen betelt. Talán csak a korongozók lesznek majd épületen belül, a szövők és a kosárfonók lehetőség szerint szabad téren fognak majd dolgozni. A dolgozóink nagyon várják már leendő „tanítványaikat”.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában