Helyi közélet

2013.05.03. 13:18

Sajtóközlemény az MVK Zrt-ben történt személyi változásokról

Miskolc - "<em>A megnövekedett feladatok ellátása, és a minőségi változások garantálása érdekében a Miskolc Holding Zrt Igazgatótanácsa a MÁV Zrt személyszállítási részlegének modernizációja során már bizonyított Devecz Miklóst nevezte ki az MVK Zrt. vezérigazgatójának.</em>"

Miskolc - "A megnövekedett feladatok ellátása, és a minőségi változások garantálása érdekében a Miskolc Holding Zrt Igazgatótanácsa a MÁV Zrt személyszállítási részlegének modernizációja során már bizonyított Devecz Miklóst nevezte ki az MVK Zrt. vezérigazgatójának."Az MVK Zrt-ben jelentős megújulási folyamat kezdődik, amelynek lényege az utasbarát szolgáltatások körének szélesítése, a járműpark minőségi fejlesztése, a 21. századi színvonalú üzembiztos közösségi közlekedés megvalósítása Miskolcon.

A megnövekedett feladatok ellátása, és a minőségi változások garantálása érdekében a Miskolc Holding Zrt Igazgatótanácsa a MÁV Zrt személyszállítási részlegének modernizációja során már bizonyított Devecz Miklóst nevezte ki az MVK Zrt. vezérigazgatójának.

A részvénytársaság ügyvezetését a vezérigazgató látja el. A vezérigazgató munkáját a részvénytársaságnál cégvezető segíti majd, az Igazgatóság erre a posztra Kókai Ernőt nevezte ki.

Devecz Miklós több mint 15 éves nemzetközi vezetői tapasztalattal rendelkezik, részt vett többek között Magyarország EU-s csatlakozási tárgyalásain, tárgyalt és lobbizott az Európai Parlamentben, az EU Bizottságnál és egyéb EU-s szervezeteknél. Nemzetközi szinten koordinálta a „Vasúti utasjogok” tárgyalása során a különböző lobbi tevékenységeket és szervezeteket annak érdekében, hogy a Közép- és Kelet-európai térség számára a lehető legjobb eredmény szülessen. Folyékonyan beszél, tárgyal angolul és lengyelül, jól megérteti magát cseh és német nyelven, alapfokon beszéli a szlovákot.

Elismert vezető, lobbista, számos operatív vezetői pozíciót is betöltött itthon és külföldön egyaránt, 2005 és 2007 között a MÁV Zrt. személyszállítási főigazgatója volt.

Villamosmérnöki diplomáját a Wroclawi Műszaki Egyetemen szerezte, közgazdaságtudományból a Newport University-n doktorált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában