Helyi közélet

2013.05.15. 11:02

Nyárköszöntő kisvasúti nap a LÁEV-nél

Miskolc - Május 25-én szombaton rendezi meg a LÁEV baráti köre és az Északerdő Zrt. a lillafüredi kisvasút napját.

Miskolc - Május 25-én szombaton rendezi meg a LÁEV baráti köre és az Északerdő Zrt. a lillafüredi kisvasút napját.- Az egész országra kiterjedő, "Kisvasútra fel!" programsorozatba illeszkedő rendezvény keretében ez alkalommal a LÁEV menetrend szerinti vonatok által egyébként nem járt szárnyvonalára, így a Papírgyár - Mahóca vonal Ortástető állomásáig indul különvonat - tájékoztatott Jakóts Ádám, a LÁEV baráti körének programszervezője.

Az említett szárnyvonalon 2008. júniusa óta a sorozatos sínlopások és árvízkárok miatt szünetel a vasúti forgalom, így a mostani alkalom valódi különlegesség lesz. A vonatozáson kívül számos egyéb színes programon is részt lehet venni: lehetőség lesz az erdőgazdaság Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolájának megtekintésére, kirándulásra és a Varbói Tanösvény bejárására. A résztvevők délután Andókúton erdei bográcsozáson vehetnek részt, ahol a helyben főtt vadpörköltet kínálnak az utasoknak.

Vasútbarátok számára lesz fotósvonat is! A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a részletekről az alábbi címeken érdemes tájékozódni: www.jakadam.hu/99aloldalak/04laev/04-5_ortasteto1305.html, www.laev.hu, www.eszakerdo.hu

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában