Helyi közélet

2013.05.01. 15:12

MSZP: tudatosan gyengítették a fogyasztók jogait

Miskolc - Az MSZP szerint a Fidesz-kormányzat az elmúlt három évben tudatosan gyengítette a fogyasztók jogait.

Miskolc - Az MSZP szerint a Fidesz-kormányzat az elmúlt három évben tudatosan gyengítette a fogyasztók jogait.Az MSZP programjában viszont külön szerepet kapott a fogyasztóvédelem, a tudatos fogyasztói szemlélet kialakítása. Minderről Simon Gábor, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottságának elnöke, az MSZP elnökhelyettese, illetve Gúr Roland, az MSZP Fogyasztóvédelmi és Életminőségi Tagozatának ügyvezető alelnöke beszélt kedden Miskolcon.

Simon Gábor szerint a különböző különadók, a válságadó, a bankadó, a tranzakciós adó bevezetésével nem tett mást a kormányzat, mint megkárosította a fogyasztókat, a szolgáltatásokat igénybe vevő embereket, hiszen ezeknek a terheknek a jelentős részét a szolgáltatók át is hárították rájuk.

Gúr Roland többek között az előzetes állami beavatkozás fontosságára hívta fel a figyelmet. Szerinte folyamatosan törekedni kell a tudatos fogyasztói szemlélet kialakítására, hiszen egy tudatos fogyasztót kevésbé tud átverni egy kereskedő, egy szolgáltató.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában