Helyi közélet

2013.05.03. 13:55

Mostanáig tagadta az MVK, hogy új vezérigazgató lesz

Miskolc - Az mvk-s személyi változásokról már egy hete lehetett hallani, de a holding péntekig tagadta.

Miskolc - Az mvk-s személyi változásokról már egy hete lehetett hallani, de a holding péntekig tagadta.Mégis lesznek személyi változások a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt.-nél. Lapunk hét eleje óta foglalkozott a témával, hiszen már akkor arról lehetett hallani, hogy Kókai Ernő vezérigazgató más feladatot kap. Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs igazgatója azonban ezt cáfolta, csakúgy, mint Kókai Ernő, akit lapunk szintén megkeresett.

Pénteken azonban megérkezett a holding közleménye: "Az MVK Zrt-ben jelentős megújulási folyamat kezdődik,...A megnövekedett feladatok ellátása, és a minőségi változások garantálása érdekében a Miskolc Holding Zrt Igazgatótanácsa a MÁV Zrt személyszállítási részlegének modernizációja során már bizonyított Devecz Miklóst nevezte ki az MVK Zrt. vezérigazgatójának. A részvénytársaság ügyvezetését a vezérigazgató látja el. A vezérigazgató munkáját a részvénytársaságnál cégvezető segíti majd, az Igazgatóság erre a posztra Kókai Ernőt nevezte ki."

A közlemény szerint Devecz Miklós több mint 15 éves nemzetközi vezetői tapasztalattal rendelkezik, részt vett többek között Magyarország EU-s csatlakozási tárgyalásain, tárgyalt és lobbizott az Európai Parlamentben, az EU Bizottságnál és egyéb EU-s szervezeteknél. Nemzetközi szinten koordinálta a „Vasúti utasjogok” tárgyalása során a különböző lobbi tevékenységeket és szervezeteket annak érdekében, hogy a Közép- és Kelet-európai térség számára a lehető legjobb eredmény szülessen. Folyékonyan beszél, tárgyal angolul és lengyelül, jól megérteti magát cseh és német nyelven, alapfokon beszéli a szlovákot. A holding szerint elismert vezető, lobbista, számos operatív vezetői pozíciót is betöltött itthon és külföldön egyaránt, 2005 és 2007 között a MÁV Zrt. személyszállítási főigazgatója volt.

Villamosmérnöki diplomáját a Wroclawi Műszaki Egyetemen szerezte, közgazdaságtudományból a Newport University-n doktorált.

Szerettük volna elérni Kókai Ernőt is, de nem sikerült. Illetve azt is kérdeztük a holdingtól, hogy a vezetőváltásnak van-e köze az ATTAC programhoz. Ez lett volna az a projekt, amelynek keretében, négy vonalon, este 8 óra után csak hívásra mentek volna a buszok. Az MVK által újításnak nevezett program nem aratott sikert, a várost vezető koalíció is támadta, ezért április 22-i indulását elhalasztották. Hogy az MVK-nak mik a további tervei a programmal - mivel erre uniós pénzt nyert a cég - nem tudjuk, hiszen több mint egy hete nem kaptunk választ erre vonatkozó kérdéseinkre.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában