Helyi közélet

2013.05.03. 19:43

Miskolci Egyetem: a főtitkári szoba rejtelmei

Miskolc - Az egyetem dolgozóit elkeseríti, hogy irodalezárásig, házkutatásig fajultak a dolgok.

Miskolc - Az egyetem dolgozóit elkeseríti, hogy irodalezárásig, házkutatásig fajultak a dolgok.Hatalmi harcok, egyéni karrierérdekek vagy bosszú áll a Miskolci Egyetemet érintő ügyek mögött? Mint arról tegnap írtunk, Patkó Gyula rektor május 1-jén lezáratta a volt egyetemi főtitkár irodáját és annak titkárnői szobáját, hogy az ott található dokumentumokat, adatokat átadja a rendőrségnek. Úgy tudjuk, felmerült a gyanú, hogy az egyetemi vezetőket lejárató blogok íróit az intézmény egyik belső embere segíthette. Szerettünk volna többet megtudni az ügyről, de a rektor és a rendőrség is arra hivatkozott, hogy mivel folyamatban lévő ügyről van szó, nem adhatnak több információt.

Felhívtuk Kovács Viktort, az egyetem volt főtitkárát is, hiszen a jelek szerint ő keveredett gyanúba. Ő azonban csak annyit mondott, hogy szabadságon van, és nem kíván nyilatkozni. Beszéltünk több egyetemi dolgozóval is, akiktől megtudtuk, hogy Kovács Viktort két hete Patkó Gyula rektor felmentette főtitkári állásából.

Új pozícióban

Akkor Barkai László, az Egészségügyi Kar dékánja (ő is pályázott a rektori címre) létrehozott neki a karon egy pozíciót, melyet a volt főtitkár el is foglalt. Csütörtökön viszont a rendkívüli szenátusi ülésen a szenátus megszüntette ezt a státuszt. Informátoraink úgy gondolják, hogy a rektorválasztás körüli hatalmi harcokról van szó, csak akik elkezdték, nem gondolták végig, hogy ezzel az egész egyetemnek ártanak. Jelezték: az egyetemet lejárató blogokon olyan információk jelentek meg, melyeket csak belső ember szivárogtathatott ki.

ÉM-HE


Miskolc - Miért záratta le a Miskolci Egyetem egyes irodáit a rektor? Hivatalos választ nem kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában