Helyi közélet

2013.05.27. 14:25

"Miskolci Csillagok" tehetségkutató verseny

Május 26-án vasárnap délután került megrendezésre a „Miskolci Csillagok” tehetségkutató verseny, a Borsod Feszt rendezvénysorozat első állomása.

Május 26-án vasárnap délután került megrendezésre a „Miskolci Csillagok” tehetségkutató verseny, a Borsod Feszt rendezvénysorozat első állomása.

A versenyre 10 pályamű érkezett képzőművészet kategóriában ének-zenében pedig 18 versenyprodukciót láthattunk. A tehetségkutató verseny célja:

a Borsod megyében élő művészeti: ének-zene, képzőművészeti ágakban kiemelkedő tehetséggel rendelkezők felkutatása, támogatása. Azok, akik hátrányos helyzetük miatt, vagy segítség nélkül talán nem is indulnának el művészi pályájukon. Az ígéretes tehetségek támogatása, képzőművészeti területen, képzőművészeti táborokba való részvételének biztosítása, támogatók függvényében művészeti ösztöndíj (jak) jutatása, pályájuk elősegítése. Tehetségüknek bemutatása a lakókörnyezetükben, városunkban. Azok felkutatása, akikre majdan büszkék lehetünk művészi pályájuk eredményeként.

A szervezők (a Fortuna Tánc és Divatstúdió vezetője: Eszlári Zita és az Észak Magyarország Fejlesztésért alapítvány projekt managere Mogyorós Zoltán) remélik, hogy ezzel a kezdeményezéssel számos tehetséget sikerül felfedezni, felkarolni és megismertetni a térségünkben élőkkel, majd hírüket a megye jó hírét szélesebb körben is bemutathassuk tehetségük által. Szeretnék, ha mások is büszkék lennének a Borsod-megyében élő tehetségekre, akik pedig itt élnek szintén büszkén mondhassák el magukról, hogy itt élnek, vagy a későbbiekben, hogy pályájuk innen indult és mindig szívesen térhessenek haza Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe. Fesztiválunk célja: megmutatni térségünk szépségét, művészetét, az itt élő emberek optimizmusát, mellyel szeretnénk változtatni a Borsodról kialakult negatív szemléleten. Minden rendezvényünk Uniós forrásból felújított helyszínen valósul meg, melyekért szeretnének köszönetet mondani Miskolc város és Borsod megye Önkormányzatának , hogy a rendezvény mellé álltak és ezeket a gyönyörű helyszíneket biztosították számunkra és támogatásukkal ez a Fesztivál megvalósulhatott.

A szakmai zsűrinek nehéz feladata volt, mert igen magas színvonalú pályaművek közül kellett kiválasztani a nyerteseket , melynek az eredményhirdetése csak a Június 8-án 17 órától az Avasi Gimnázium Színháztermében megrendezendő Díjkiosztó Gálán lesz ünnepélyes keret között.

A szakmai tagjai: a zsűri elnöke: Mócz Ferenc a Miskolci Egressy Béni - Erkel Ferenc Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója

Papp Ferenc a Miskolc Megyei jogú város Kulturális osztály vezető helyettese

Károly Tamás a Hang Art Stúdió vezetője az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulójának a dala Bye Alexnek, is a dala a Kedvesem nála készült

Mogyorós Zoltán a debreceni Villás Galéria munkatársa

Albert Tamás a Musical Műhely Miskolc vezetője

Angyalné Tündik Tünde a Borsod megyei Szuperinfó értékesítési vezetője

A Borsod Feszt következő állomása a Borsod Szépe verseny Középdöntője Június 1. 20:00 Barlangfürdő Miskolc-Tapolca (esti fürdőzéssel egybekötve)

A következő állomása pedig a „ Borsod-Art” kortárs képzőművészeti kiállítás, melynek célja:

Nem az ismert, már rangot szerzett művészek alkotásainak bemutatása, hanem a térségben élő, önálló kiállításon még nem szereplő, a nagyközönség előtt még nem ismert művészeknek biztosítani bemutatkozási lehetőséget. Fontosnak tartják a rendezvény szervezői, hogy a Borsod megyében élő, kevésbé ismert művészek is teret kapjanak művészetük bemutatására.

A „Miskolci Csillagok” tehetségkutató versenyen a szakmai zsűri döntése szerint az indulók közül 3 képzőművésznek az alkotásai, már a „Borsod-Art” képzőművészeti kiállításon is bemutatkozhat a nagyközönség előtt.

A kiállítás megnyitója: Június 3-án lesz a Szinvapark bevásárlóközpontban az első emeleten 18 órától! Szeretettel várnak mindenkit a szervezők!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában