Helyi közélet

2013.05.17. 12:46

Leütötte és elvette mobiltelefonját

Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói nagy erőkkel indítottak nyomozást egy 2013 április végén elkövetett rablás tettesének felderítése érdekében. Erőfeszítéseiket siker koronázta, alig két héttel az elkövetés után a rendőrök elfogták a gyanúsítottat, illetve lefoglalták a bűncselekmény során eltulajdonított mobiltelefont is.

Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói nagy erőkkel indítottak nyomozást egy 2013 április végén elkövetett rablás tettesének felderítése érdekében. Erőfeszítéseiket siker koronázta, alig két héttel az elkövetés után a rendőrök elfogták a gyanúsítottat, illetve lefoglalták a bűncselekmény során eltulajdonított mobiltelefont is.Ismeretlen tettes 2013. április 29-én, délután az ózdi autóbusz pályaudvar várótermében odalépett egy ott várakozó fiúhoz, majd minden előzetes szóváltás nélkül hátulról tarkón ütötte. A fiatalember elvesztette eszméletét, támadója pedig öntudatlan állapotát kihasználva kivette táskájából és eltulajdonította mobiltelefonját, majd a helyszínről sietősen távozott.

Az ügyben végzett széleskörű rendőri adatgyűjtésnek és tanúkutatásnak köszönhetően az ózdi rendőrök látókörébe került a 21 éves ózdi F. Dániel, mint a bűncselekmény feltételezett elkövetője. A nyomozóknak továbbá sikerült felkutatni és lefoglalni az időközben már eladott mobiltelefont is.

A gyanúsított felkutatására tett intézkedések első körben nem vezettek eredményre, így a rendőrség a férfi körözését rendelte el. Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei elfogatóparancs alapján 2013. május 16-án, a város belterületén elfogták a gyanúsítottat.

F. Dániel gyanúsítotti kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt elismerte. Elfogását és kihallgatását követően az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette. Tekintettel arra, hogy az általa elkövetett rablás kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény, a nyomozóhatóság előterjesztést tett az ügyészség felé a gyanúsított előzetes letartóztatására.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában