Helyi közélet

2013.05.27. 14:17

Konferencia Ózdon

Ózd - A tizenötödik Ózdi Napok keretében rendezték meg az ötödik Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferenciát 2013. május 24-én pénteken.

Ózd - A tizenötödik Ózdi Napok keretében rendezték meg az ötödik Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferenciát 2013. május 24-én pénteken.A rendezvény Rombauer Tivadar gyáralapító emléktáblájánál, a róla elnevezett téren vette kezdetét, ahol Kirchknopf András nyugalmazott kohómérnök mondott megemlékező beszédet méltatva Rombauer Tivadar vaskohászati munkásságát, tevékenységét, életútját.

A beszéd elhangzása után koszorúk, virágok elhelyezésére került sor az emléktáblánál. Ezt követően az Ózdi Művelődési Intézmények Muzeális Gyűjteményében kiállítás nyílt az egykori Ózdi Kohászati Üzemek Finomhengerművének tárgyaiból, emlékeiből. A tárlatot dr. Marczis Gáborné a műszaki tudományok kandidátusa nyitotta meg, amit Farkas Péter Barnabás a Muzeális Gyűjtemény muzeológusa tartott tárlatvezetést.

Egy kis szünet után a Kaszinó Tükörtermében szakmai előadásokra került sor. A kohász himnusz elhangzása után Benyhe László ny. gépészmérnök levezető elnök az Ózdi Ipari Örökségvédők Baráti Körének alapítótagja köszöntötte a megjelenteket. Elsőként Fürjes Pál Ózd város polgármestere "Az ipari örökségvédelem jelentősége városunkban " címmel tartott előadást. Ezután még öt előadás hangzott el a vaskohászat és az ipari örökségvédelem témájában.

A konferencia a Bányász himnusz elhangzásával zárult.

-Kerékgyártó Mihály-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában