Helyi közélet

2013.05.10. 08:16

Kínából fejleszt a Bosch

Budapest, Miskolc - Kínából hozhat Magyarországra, pontosabban Miskolcra gyártósorokat a Bosch.

Budapest, Miskolc - Kínából hozhat Magyarországra, pontosabban Miskolcra gyártósorokat a Bosch.

Rendkívül elégedett a miskolci Bosch gyárak tavalyi eredményével Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője. Nem ok nélkül, hiszen a magyarországi Bosch csoport 17 százalékos forgalomnövekedéséből csak az autóipari gyár kiemelkedő, 30 százalékos növekedéssel vette ki a részét. A kéziszerszámokat gyártó egység eredményessége sem marad el mögötte, aminek hatására a nemzetközi Bosch csoportnál fontolóra vették, hogy Magyarországra, pontosabban Miskolcra helyezik át bizonyos kéziszerszámok termelését Kínából – árulta el az Észak-Magyarországnak a 2012-es évet értékelő budapesti sajtótájékoztatót követően csütörtökön Javier González Pareja.

Hogy milyen termékekről van szó, mikor telepíthetik át a gyártósorokat, és milyen létszámbeli bővítést eredményezhet ez a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél, arról egyelőre nem árult el részleteket, de azt hangsúlyozta, hogy a Magyarországon 8500 – ebből Miskolcon 3600 – saját munkavállalót foglalkoztató cégcsoport jelentős potenciált lát Miskolcban, és idén is jelentős eredményeket várnak a két gyártól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában