Helyi közélet

2013.05.11. 15:53

Helyreállítani az avasi pincesor dicső múltját

Miskolc - „A borászat és ami mögötte van” elnevezéssel bortermelőknek és kereskedőknek rendeztek konferenciát pénteken a miskolci városházán.

Miskolc - „A borászat és ami mögötte van” elnevezéssel bortermelőknek és kereskedőknek rendeztek konferenciát pénteken a miskolci városházán. – A konferencia többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy Miskolc egykor egy virágzó borkereskedő város volt – nyilatkozta lapunknak Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere. – A miskolci polgárok kihasználva a környék termőterületeinek lehetőségeit, a környező régió boraival kereskedve lengyel földre, az Orosz Birodalomba, vagy akár Svédország irányába kereskedtek.

Igazi látványosság

Az alpolgármester hozzátette, hogy Font Sándor, a Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke is részt vett a konferencián, aki megtekintette az avasi pincéket is, amelyekből egyébként több száz van az Avas-hegy északi lejtőin és amelyek megmutatják az egykor impozáns kereskedő világot, és lehetőségeket.

– Remélem, hogy apró-cseprő és szorgos munkával sikerül a pincesor egykor dicső múltját fokozatosan helyreállítani és ismét virágzó városrésszé tenni a területet – folytatta. – Olyanná, ahová nem csak a szőlészek-borászok látogatnak majd el, hanem igazi idegenforgalmi látványossággá is válik ez a terület.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában