Helyi közélet

2013.05.02. 11:28

Gyilkosság Járdánházán: Két zacskó nápolyiért kellett meghalnia

Debrecen - Nem csökkentette a járdánházi gyilkosok büntetését a tábla.

Debrecen - Nem csökkentette a járdánházi gyilkosok büntetését a tábla.A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette büntetőtanácsa részben megváltoztatta a Miskolci Törvényszék által 2012 augusztusában a járdánházi gyilkosokra kiszabott ítéletét és személyenként 16600 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el velük szemben, egyebekben az első fokú ítéletet helybenhagyta.

Mint már beszámoltunk róla, a Miskolci Törvényszék az első- és másodrendű vádlottakra társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást, fiatalkorú társukra ugyanezért 6 év fiatalkorúak börtönében letöltendő börtönbüntetést és 6 év közügyektől eltiltást szabott ki.

A járdánházi pár – élettársak – valamint a férfi öccse 2009 novemberében olyan kegyetlenül összevert, összerugdosott egy kocsmából hazafelé tartó nyugdíjast, hogy a kórházban néhány nap múlva életét vesztette. A férfi halálát erőszakos, többszörös koponyacsonttörések, kiterjedt vérömleny, agyzúzódás következtében kialakult tüdőgyulladás okozta, sérülései és a halál bekövetkezése között közvetlen oksági összefüggést állapított meg a szakértő. Az idős férfinak ötvenezer forintért, két csomag nápolyiért meg egy doboz cigiért kellett meghalnia – ezt vettek el tőle gyilkosai.

ÉM-SZP


16.11.2009 | Miskolc, Járdánháza - Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a 60 éves nyugdíjas, akit november 12-én Járdánházán megtámadtak. Az elkövetőket a rendőrség alig 24 óra alatt elfogta!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában