Helyi közélet

2013.05.10. 12:45

Finn udvar nyílik az 50 éves évfordulóra

Miskolc - Miskolc és Tampere testvérvárosi kapcsolatának 50. évfordulója alkalmából egész napos programsorozatot tartanak május 11-én, szombaton a Rákóczi-ház udvarán és termeiben. A programok 10 órakor kezdődnek és este 8 óráig várják az érdeklődőket.

Miskolc - Miskolc és Tampere testvérvárosi kapcsolatának 50. évfordulója alkalmából egész napos programsorozatot tartanak május 11-én, szombaton a Rákóczi-ház udvarán és termeiben. A programok 10 órakor kezdődnek és este 8 óráig várják az érdeklődőket.Lesz finn játszóház, ahol Múmin-mesék, finn gyerekdalok, Angry Birds-figurák készítése-színezése, Angry Birds-verseny tablet gépen, hoki, arcfestés várja a gyerekeket. Majd játékos vetélkedőt is tartanak, amelynek témája: Ki tud többet Finnországról?

A program keretében lesz finn- és magyar bioétel kóstoló, finn nyelvi irodalomóra, kórusmuzsika, puzzle Tamperéről, valamint kötetlen finn est finn popzenével.

Délután 3 órakor Légihíd címmel tartják a budapesti Finn Nagykövetség természetfotó vándorkiállításának megnyitóját, amelyen jelen lesz őexc. Pasi Olavi Tuominen, a Finn Köztársaság rendkívüli meghatalmazott nagykövete. Ezután Megidézett pillanatok címmel fotókiállítás nyílik, Breitenbach József emlékére, a Miskolci Magyar-Finn Baráti Kör rendezésében.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában