Helyi közélet

2013.05.14. 08:08

Év végéig 58 dolgozót bocsátanak el

Miskolc - A miskolci iskolákat működtető központnál is jelentős létszámleépítés várható.

Miskolc - A miskolci iskolákat működtető központnál is jelentős létszámleépítés várható.„Szép” ajándékot kapnak az iskolák volt dolgozói pedagógusnapra, jelezte az Észak-Magyarországnak Bodolay Zoltán, a Pedagógusok Szakszervezete megyei elnöke. Minden jel arra utal ugyanis, hogy elbocsátás vár azokra a karbantartókra és gazdasági dolgozókra, akik az iskolák állami átvétele után a Miskolci Közintézmény-működtető Központ (MKMK) dolgozói lettek. A munkavállalók már kézhez kaptak egy kérdőívet, melyen arról nyilatkozhatnak, hogy vállalnák-e más intézményben a további munkát, vagy vállalnák-e a részmunkaidőt, vagy inkább elfogadják a végkielégítést. A részletek felöl Koszticza Kornélnál, az MKMK intézményvezetőjénél érdeklődtünk.

Napirenden

Kiderült, valóban napirenden vannak az elbocsátások, ami tulajdonképpen annak a márciusi közgyűlési döntésnek a része, mely az önkormányzati intézmények dolgozóit érintő elbocsátásokról szól. Koszticza Kornél az Észak-Magyarországnak elmondta: az MKMK-nak, mely az általános iskolák és gimnáziumok működtetéséért felelős, év végéig 58 fővel kell csökkentenie a létszámát. Ez a szám azonban nem mind elbocsátást jelent, mivel a dolgozók közül körülbelül 30-an nyugdíjra jogosultak, ők tehát nyugdíjba vonulhatnak. Vannak olyanok is, akik határozott idejű szerződéssel dolgoznak, az ő szerződésüket nem hosszabbítják meg. A létszámcsökkenés gazdasági ügyintézőket és karbantartókat érint.

Az intézményvezető azt mondta, a karcsúbb létszám nem okoz majd zavart az iskolák működésében. Ha mégis kevésnek bizonyul a létszám, közmunkásokat vesznek majd fel.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában