Helyi közélet

2013.05.24. 17:18

Bronzérmes lett Kazincbarcika a Kihívás Napján!

Kazincbarcika - Harmadik helyen végzett a város a Kihívás Napja országos játékán.

Kazincbarcika - Harmadik helyen végzett a város a Kihívás Napja országos játékán.

A 6-os kategóriában, vagyis a 25.000-69.999 fő közötti települések országos versenyében Salgótarján győzött, Kazincbarcika pedig a harmadik helyen végzett. Országosan több mint 50 milliónyi (!) perc sportaktivitást regisztráltak a Kihívás Napján, és ebből jelentős részt vállalt Kazincbarcika is. A Nemzeti Sportvárosban reggeltől estig nyitva állt minden sportlétesítmény a közönség előtt, ahol színes és gazdag programok várták a sportolásra nyitott kicsiket és nagyokat.

Zumba, alakreform és 5tusa

Délelőtt a nevelési-oktatási intézmények saját maguk szerveztek sportos programokat, majd délben a Fő téren várták egy közös ebéd előtti zenés tornára az érdeklődőket. A szeszélyes időjárásnak köszönhetően - ami sajnos az egész napra jellemző volt - végül a művelődési központ falai között kezdtek őrületes zumbázásba a résztvevők a Sárvári testvérek vezetése mellett. Az ovisok és kisiskolások hihetetlen örömmel táncoltak, mozogtak, számukra igazi telitalálat volt a program.

A délutánt is a mozgás jegyében szervezte a Barcika Art Kft; egy helyi üzletavató után a rendkívül népszerű Schobert-Rubint házaspár volt a Kihívás Napjának vendége. Először Norbi tartott előadást az egészségtudatos életmódról, majd több száz mozgásra „éhes” hölgy (és néhány vállalkozó szellemű úr) vett részt Rubint Réka alakreform óráján. Soha ennyi láb nem mozgott még együtt a munkacsarnokban, az idei harmadik fitneszőrület tehát óriási sikerrel zárult.

A programmal párhuzamosan hordógurító-versenyre is sor került, majd egy izgalmas és jó hangulatú vetélkedőt követően Ujj Gergő nyerte a „Vagány csávók 5tusá”-ját.

A játéknap végén az országos kihívás napi verseny szervezői összesítették az eredményeket. A benevezett települések közül az lett az adott kategória győztese, ahol a 15 perces regisztrált sportolások száma a lélekszámhoz képest a legmagasabb.

Kazincbarcika a „Magyarország legsportosabb települése” versenyben – saját kategóriájában - a 3. helyen végzett. Ami viszont még ettől is örömtelibb, hogy ezen a napon még olyanok életében is központi szerepet töltött be a sport, akik a mindennapokban nem nagyon mozognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában