Helyi közélet

2013.05.30. 16:51

ÁSZ-ellenőrzés: hiányosságok Hernádkakon

Hernádkak - Nyilvánosságra hozta a hernádkaki önkormányzata belső kontrollrendszerére vonatkozó ellenőrzésének összegzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Hernádkak - Nyilvánosságra hozta a hernádkaki önkormányzata belső kontrollrendszerére vonatkozó ellenőrzésének összegzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ).Megállapításai között szerepel, hogy a belső kontrollrendszer kialakítása az összesített értékelés alapján nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, ami kockázatot jelent az önkormányzat tevékenységeinek szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes végrehajtása során. Az ellenőrzött kifizetések ellenőrzése során a dokumentumok alapján jogosulatlan kifizetést nem tártak fel, azonban a gazdálkodásban kulcsszerepet betöltő kontrollok működésében meglévő hiányosságok miatt fennáll a hibák bekövetkeztének lehetősége. Az ellenőrzési tapasztalatok megosztásával azonban hatékonyabbá válhat a korrupció elleni fellépés. Az elkészített jelentés és a jegyző, illetve a polgármester számára tett javaslatok a www.asz.hu címen olvashatók.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában