Helyi közélet

2013.05.08. 12:21

A világbajnokságon képviseli hazánkat

Ózd - Arcok a megyéből: Kollár József, az Easy Wanderers Motoros Baráti Kör tagja.

Ózd - Arcok a megyéből: Kollár József, az Easy Wanderers Motoros Baráti Kör tagja.

Közel három esztendőre volt szüksége Kollár Józsefnek arra, hogy megvalósítsa régi álmát. Egy olyan choppert épített, amellyel megnyerte az országos bajnokságot, ezen a hétvégén pedig az esseni világbajnokságon képviselheti hazánkat. Az ózdi motoros egyesület tagja érthetően büszke volt a járgányra, amit a legutóbbi arlói találkozón ki is állítottak.

Hetvenkettőből az első

- A budapesti motorépítő bajnokságon a freestyle kategóriában a 72 benevezett különleges kétkerekű közül lettem az első - büszkélkedett az eredménnyel Kollár József. - Ezzel pedig jogot szerzetem arra, hogy Magyarország színeiben ott legyek ezen a héten a németországi megmérettetésen. A motor szíve egy 1600 köbcentis Yamaha White Star blokk, értelemszerűen a kis tuninggal ellátva, hiszen a teljesítménynövelés elengedhetetlen feltétele egy ilyen gépnek. A paraméterei némelyest eltérnek a közúton használt, átlagos motorokétól. A tengelytáv két méter, a teljes hossza pedig meghaladja a két és fél métert. Nagyon széles, 300 mm-es hátsó kereket építettem be, ez a külső szemlélőnek is egyből szembeötlő lehet. Úgy gondolom, ennek a motornak ez a legnagyobb védjegye.

Kollár József bízik abban, hogy a magyar bajnokság után a világbajnokságon is eredményesen szerepel majd a Yamahával. Utcai körülmények között egyébként még nem használta a motort, de Essenben nyilván erre is sort kerít majd.

Többezer munkaóra

- Addig nem akartam nagyon a lovak közé csapni, amíg túl nem vagyunk ezen a fontos hétvégén - folytatta Kollár József. - Utána természetesen a közúton is használni fogom, nem titok, hogy büszke vagyok a motorra. Az arlói találkozón többszáz embernek sikerült bemutatni, a klub által szervezett kétnapos összejövetel remek alkalmat kínált arra, hogy szélesebb körben is megismerjék a munkámat. A világbajnokságon egyébként is be kell majd mutatni, hiszen csak működőképes járgányokkal lehet nevezni.

Az Easy Wanderers Motoros Baráti Kör egyik alapító tagja néhány nappal ezelőtt csupán egy próbakört tett meg az új motorjával, ezután az arlói Súvadás Ligetben gondosan elszalagozták, csak így nézhették meg az érdeklődők. Kollár József elmondta: az elmúlt két és fél esztendőben többezer munkaórát töltött az építéssel, de megérte a befektetett energiát. Azt pedig kimondottan nagy eredménynek tartja, hogy Ózdról egy ilyen rangos megmérettetésre juthat el.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában