Helyi közélet

2013.05.25. 18:15

A nyarat köszöntötte a Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Miskolc - Szombaton nyárköszöntő kisvasúti napra várta az érdeklődőket az ÉSZAKERDŐ Zrt. és a LÁEV baráti köre. Ebből az alkalomból ismét különvonat indult a menetrend szerinti szerelvények által nem járt szárnyvonalon fekvő Ortástető állomásig.

Miskolc - Szombaton nyárköszöntő kisvasúti napra várta az érdeklődőket az ÉSZAKERDŐ Zrt. és a LÁEV baráti köre. Ebből az alkalomból ismét különvonat indult a menetrend szerinti szerelvények által nem járt szárnyvonalon fekvő Ortástető állomásig.A szerelvény - amely öt kocsiból állt, s amelyekre 140-en regisztráltak - fél 10-kor startolt a Dorottya utcai végállomásról. A szépszámú érdeklődőt csapadékmentes, kellemes kirándulóidő fogadta.

- Két kis C50-es mozdony húzza majd a kocsikat - mondta a Vasárnapi Északnak az indulás előtt Mátrai Imre, a LÁEV üzemigazgatója.

A szerelvény a Csanyikig ment "előfogattal", ahol az erdei iskolában időztek a vendégek, aztán Ortástető felé indult a szétkapcsolt szerelvény.

Megtudtuk azt is, hogy a LÁEV munkatársai Andókúton már reggel 7 órakor elfoglalták a helyüket és készítették az ebédet egy bükkszentlászlói erdész segítségével a vasútbarátoknak. A kellemes erdei falatozás, és piknikezés mellett lehetőség volt a Varbói Tanösvény bejárására is szakavatott vezető kalauzolásával. Mindezek mellett fotósvonat is indult Ortástető – Csanyik-Erdei Iskola – Ortástető között.

Ugyan ezen a napon a Bükki Nemzeti Park és a woodyka.hu honlap szervezésében zenés barlangtúrát is szerveztek a fokozottan védett Lilla-barlangba.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában