Helyi közélet

2013.05.31. 16:26

A Miskolc Városi Közgyűlés Fidesz Frakciójának Közleménye

Miskolc - A Miskolc Városi Közgyűlés Fidesz Frakciójának Közleménye.

Miskolc - A Miskolc Városi Közgyűlés Fidesz Frakciójának Közleménye.Az MSZP és a Jobbik kéz a kézben immár sokadszorra bizonyítja, hogy képtelenek megérteni a gyógyítás alaptörvényét, miszerint a betegnek az a fontos, hogy a kórházból egészségesen távozzon, miközben jól képzett orvosok kezelik, és modern műszerek segítik a gyógyítók munkáját.

A Jobbik és az MSZP kéz a kézben immár sokadszorra fordul be abba a demagóg zsákutcába, amelyikben azt próbálják elhitetni a miskolci polgárokkal, hogy az garantálja az egészségüket, ha a városban több helyen, ugyanolyan egészségügyi fejlesztéseket hajtanak végre, és azt próbálják elhitetni, hogy az emberek csak városi tulajdonú kórházakban tudnak meggyógyulni.

A helyzet azonban az, hogy a beteg, amikor átlépi egy kórház kapuját, főként a saját betegségével van elfoglalva, és ha bízhat egy világszínvonalú ellátásban, kevésbé fontos számára, hogy pár buszmegállóval többet kell-e utaznia, és a legkevésbé sem fontos, hogy állami vagy önkormányzati címer van-e felfestve a kapu fölé.

Az orvosi szakma régóta azok közé tartozik, amelyben szakterületi specialisták dolgoznak, és ez a szakosodás a fejlődő világban csak tovább folytatódik. Éppen ezért az orvostársadalom régóta egyetért abban, hogy a betegségek kezelése erőforrás-koncentrációt igényel, a drága orvosi technológiából inkább a legújabbat kell megvenni egyszer, mint az elavultat kétszer vagy háromszor.

Az általunk épített Csillagpont projekt lényege éppen az, hogy felszámolja a fölösleges párhuzamosságokat, és olyan intézményhálózatot hoz létre, amelyben elérjük, hogy mindegyik betegségtípus esetében világszínvonalú ellátást kapjanak a betegek.

Mert szerintünk az ellátás színvonala és a gyógyulás a lényeg, nem pedig az, hogy a Szentpéteri kapuban, vagy a Semmelweisben történik-e a kezelés.

A miskolci kórházfejlesztési projektek tehát pontosan a specializálódás ésszerű útján haladnak, és Miskolcnak ehhez a Fidesz kormány több mint 20 milliárd Ft-ot biztosít. Úgy, hogy közben a kormány nem turkál a betegek zsebében, mert nem felejthetjük azokat az időket, amikor az MSZP álságos módon a beteg emberektől lenyúlt 300 Ft-os vizitdíjakból és kórházi napidíjakból akarta az egészségügyet fenntartani.

Kiss János frakcióvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában