Helyi közélet

2013.05.07. 15:51

A lista már elkészült, de egyelőre nem publikus

Budapest, Miskolc - A fizetésképtelen devizahitelesek elhelyezésére alkalmas több száz ingatlant választottak ki és mértek fel az első körben, ebből várhatóan 305-öt vizsgál meg részletesen a kormány, hogy azokat tudja-e hasznosítani.

Budapest, Miskolc - A fizetésképtelen devizahitelesek elhelyezésére alkalmas több száz ingatlant választottak ki és mértek fel az első körben, ebből várhatóan 305-öt vizsgál meg részletesen a kormány, hogy azokat tudja-e hasznosítani.Az elmúlt hetekben már felmérték az állami tulajdonú lakásokat vagy lakáscélra is átalakítható ingatlanokat, hogy mely épületeket érdemes átadni a bedőlt devizahitelesek elhelyezésével foglalkozó Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-nek.

A magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél arról érdeklődtünk, a megyénket is érinti-e ez az elképzelés.

– Igen, vannak olyan ingatlanok Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes városaiban, valamint kisebb településein, amelyek az előzetes felmérés alapján állami feladatok ellátásához nem szükségesek, illetve felújításuk várhatóan nem jelent aránytalan költséget – válaszolta kérdésünkre Czifra Boglárka, az MNV Zrt. PR menedzsere. – Arról, hogy pontosan mely településeken és pontosan melyik ingatlanokról van szó, arról az MNV Zrt.-nek az előkészítés jelenlegi szakaszában sajnos nem áll módjában tájékoztatást adnia.

Arra is kíváncsiak voltunk, az MNV Zrt. megkereste-e ilyen irányú kéréssel a megyénkbeli önkormányzatokat? Czifra Boglárka elmondta, ilyen irányú megkereséssel nem éltek a települési önkormányzatok felé. Ennek oka, hogy a felmérés egyrészt az előzetesen számba vehető állami ingatlanok kiválasztására irányult, másrészt az ingatlanok felmérése nem azok önkormányzati tulajdonba adására, hanem – állami tulajdonban tartásuk mellett – a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. által történő hasznosítás lehetőségének vizsgálatára irányult.

Azt is megkérdeztük, milyen feltételekkel lehet majd igénybe venni ezeket az épületeket a fizetésképtelen devizahiteleseknek?

A vagyonkezelő PR menedzsere válaszában elmondta, az igénylés feltételrendszerének kialakítását az érintett ingatlanok teljes körű – a felújítás költségeire is kiterjedő – felmérését és a vonatkozó koncepció elfogadását követően végzik majd el.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában