Helyi közélet

2013.04.12. 18:54

Visszatért a gólyapár Tokajba

Tokaj - A hosszú hónapokig üresen árválkodó gólyafészkekbe Tokajba március 31-én, vasárnap visszatértek a hűséges lakói, és reméljük, még sokáig itt is maradnak - közölte szerkesztőségünkkel Májer János, Tokaj polgármestere.

Tokaj - A hosszú hónapokig üresen árválkodó gólyafészkekbe Tokajba március 31-én, vasárnap visszatértek a hűséges lakói, és reméljük, még sokáig itt is maradnak - közölte szerkesztőségünkkel Májer János, Tokaj polgármestere.Rendkívül hosszúra nyúlt az idei tél, még a tavasz első hónapjában is inkább a januárt idézte az időjárás hazánkban. Nem volt ez másként Tokajban sem, ahol ugyan március 30-án még a hó esett, 31-én már a tavasz hírnökeinek számító gólyákat is megpillanthattuk.

Az ICI Interaktív Meteorológia kihelyezett időjárás-állomásának kamerája március utolsó napján örökítette meg először a meleg déli tájakról visszaérkező gólyapárt. A madarak nem tévedtek, és noha előző nap még hó hullott a városban, vasárnap már 12,1 fokot mért műszerünk, tehát meghozták magukkal a tavaszt is. Napfényes tavaszi időben játszott egymással a gólyapapa és a gólyamama, aztán egyikük már a fészket kezdte csinosítani

Az ICI Interaktív Meteorológia kamerafilmje

Ezt követően néhány napra szem elől tévesztettük őket, de április 3-a, szerda óta folyamatosan nyomon követhetjük mindennapi életüket az otthonos fészekben. Reményeink szerint "bővül majd a család", és hamarosan talán a kis gólyák etetését is figyelemmel kísérhetjük. Az előttünk álló fél évben már nem mennek el melegebb éghajlatra, a következő napokban már az időjárás is a naptárhoz fog igazodni, és beköszönt a hamisítatlan tavasz, így minden bizonnyal jól fogják magukat érezni a hegyaljai kisvárosban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában