Helyi közélet

2013.04.20. 12:25

Vetélkedő a finn, magyar barátság jegyében

Miskolc - A győzteseket az 50 éves Miskolci Magyar-Finn Baráti Kör tamperei utazással díjazza.

Miskolc - A győzteseket az 50 éves Miskolci Magyar-Finn Baráti Kör tamperei utazással díjazza.

A félévszázados jubileumát az idén ünneplő Miskolci Magyar-Finn Baráti Kör a jövő héten kedden egy vetélkedő megrendezésével, május második hétvégéjén pedig a Miskolci Galéria szabadtéri részén a Finn udvar megszervezésével kapcsolódik a megyeszékhely városnapi ünnepségsorozatához, amelyen finn vendégek is jelen lesznek.

– A finn-magyar barátságról szóló vetélkedőt, amelyet háromfős középiskolai csapatok számára írtunk ki, április 23-án, 10 órától rendezzük meg a miskolci városházán, ahol 11 csapat versenyez majd a díjakért, köztük az első helyért járó finnországi utazásért – tudtuk meg dr. Farkas Tamástól, az 1963-ban alakult Miskolci Magyar-Finn Baráti Kör vezetőjétől, aki 10 éve elnöke a szervezetnek. – Mindez annak jegyében történik, hogy Miskolc város vezetése, és a finnországi Tampere vezetői egy szerződés keretében megerősítik a testvérvárosi együttműködést, és mi ehhez, a finn-magyar barátságot jelképző eseményhez szeretnénk kapcsolódni a rendezvényeinkkel. A vetélkedő témaköreit Finnország kultúráját, történelmét, jelenét érintik, a csapatok tudásszintjét pedig egy nemzetközi zsűri bírálja majd el, amelyben a többek között a finn nagykövetség egyik munkatársa, és egy Debrecenben élő finn festőművész is helyt kap.

Miskolci Magyar-Finn Baráti Kö

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában