Helyi közélet

2013.04.10. 14:50

Varga Andrea: "Az anyaság, az idei évad legszebb szerepe"

Miskolc - Fantasztikus főszerep találta meg Varga Andrea színművésznőt az idei évadban: anya lett. Arcok a megyéből: Varga Andrea.

Miskolc - Fantasztikus főszerep találta meg Varga Andrea színművésznőt az idei évadban: anya lett. Arcok a megyéből: Varga Andrea.A Miskolci Nemzeti Színház művésznője az idei évadban végig erre a szerepre készült, majd március 21-én megszületett kislánya Orbán Zsófia. Várandósan már nem vállalt előadást, de a korábbi szerepek - a Nyomorultak, vagy éppen a Muzsika hangja - mind, mind az anyaságra készítette fel. És három hete a "premier" is megvolt, Zsófiával bővült a család. "Fantasztikus érzés, persze még alakítjuk egymást, ismerkedünk a lányommal" - mesélte.

Azt már most érzi, hogy az anyaság valami pluszt ad majd számára a színpadi munkában is: "Szeretném ha az anyaság csodálatos érzése, valamint a számtalan dologra való koncentráció segítené munkámat majd a színpadon, de az is igaz, hogy ez az élmény még új számomra és jó hasznát tudom venni a színpadon tanultaknak, az összeszedettségnek, a pontosságnak, az odafigyelésnek, melyek sokat segítenek a kicsivel való kapcsolatomban, " - vélekedett.

Fiút kerestek, ő ment

Andrea a múltról is mesélt, azokról az időkről, amikor a Miskolci Nemzeti Színházhoz került: "Felvidékről származom, ott jártam iskolába is. Már gyerekkoromban központi dolog volt az életemben a szereplés. Az iskola befejezése után Tornalján volt egy tehetségkutató verseny, amire a miskolci színházból is érkeztek vendégek. A színistúdióba kerestek fiatalokat, igaz, fiúkat. De én jelentkeztem, megpróbáltam és sikerült."

Elmondta azt is, hogy az első igazi megmérettetés a Kis éji zene című előadásban volt, egy szobalányt kellett megformálnia. "Ezt soha nem felejtem el, énekeltem, előttem a zenekar, ami csak nekem játszotta a számomra nagyon kedves Sondheim dallamokat. Utána sorra kaptam a karakter és főszerepeket: Mezítláb a parkban, Mózes, Jézus Krisztus szupersztár, Evita, Csókos asszony, Valahol Európában, Muzsika hangja, Nyomorultak" - emlékezett vissza.

És már a jövőre is vannak tervei. A következő évadot már újra a színpadon képzeli el, - hozzáteszi -, persze, ahogy a kislánya engedi. "Számtalan tervem és ötletem van de annyit elárulhatok, hogy egy zenés monodrámában is gondolkodom. Pozsgay Zsolttal most tárgyalok a Boldogság, gyere haza című darab bemutatásáról, amely Cserháti Zsuzsa emlékére született. Remélem az előadás is megszületik és mihamarabb találkozhatok a miskolci közönséggel" - mondta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában