Helyi közélet

2013.04.22. 11:45

Vagyonvédelmi praktikák: mozgó redőny és aktív szomszédok

Edelény - Az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása és az időskorúak áldozattá válásának megelőzése érdekében a helyi művelődési házban bűnmegelőzési előadást tartott 2013. április 17-én.

Edelény - Az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása és az időskorúak áldozattá válásának megelőzése érdekében a helyi művelődési házban bűnmegelőzési előadást tartott 2013. április 17-én.Szabó Péter r. törzsőrmester a program során a „trükkös lopások” megelőzésére hívta fel elsősorban a hallgatóság figyelmét.

A közönség többek között megismerhette a bűncselekmény elkövetési formáit, az előadó pedig ismertette, hogyan kerülhetik el az áldozattá válást. A nyomozó óva intette a hallgatóságot attól, hogy idegen személyeket vagy magukat szolgáltatók munkatársainak kiadókat, utcai árusokat, otthonaikba beengedjenek.

Az előadó az érdeklődő jelenlévők figyelmét arra is ráirányította, hogy egy esetleges hosszabb távollét alatt kérjék meg rokonaikat, szomszédaikat, hogy vagyontárgyaikra vigyázzanak, postaládájukat ürítsék, a családi házaknál a redőny ne legyen folyamatosan leengedve, mert ez utóbbi is, akárcsak a telt postaláda árulkodó jelek lehetnek az elkövetők felé.

Továbbá kérte, amennyiben gyanús alakokat észlelnek, minden esetben értesítsék a rendőrséget. Ezt követően bemutatóval egybekötött tájékoztatást nyújtott a vagyonvédelmi eszközök fajtáiról és azok beszerzési formáiról is.

A rendőrnyomozó előadását követően a résztvevőknek lehetőségük volt tanácsot kérni, illetve egymással személyesen is megosztani tapasztalataikat, észrevételeiket.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában