Helyi közélet

2013.04.16. 13:34

Tapolcaiak a rocktábor ellen

Miskolc - Van aki betiltaná, más a kőbányába küldené a tervezett rocktábor résztvevőit.

Miskolc - Van aki betiltaná, más a kőbányába küldené a tervezett rocktábor résztvevőit.A napokban számoltunk be arról, hogy egy miskolci fiatalember június elején ötnapos rocktábort szervez, melynek helyszíne a tapolcai strand lenne.

A hír nyomban megosztotta a közvéleményt, a tapolcaiak egy része nyugalmát félti, másoknak - főleg a látogatóktól bevételt remélő vendéglátósoknak - tetszik az elképzelés.

Lapunk levelezőfórumán, az Agorán is felmerült témaként a rocktábor, s ennek kapcsán Tapolca fejlesztése, illetve ennek elmaradása is.

Orosz B. Erika arról írt a fórumon, hogy számára két dolgot is jelent a tervezett rocktábor: „Az egyik, hogy egy kapavágás sem lesz a strand helyén ebben az évben, a másik pedig, hogy a rockfesztivált szervező nem tudja mibe vágja fejszéjét...”, írja, majd kifejti: néhány évvel korábban maga is bábáskodott egy, a strand területén megtartott rendezvény megszervezésénél, és keserű tapasztalata volt, hogy egy este tízszer is kihívták a rendőröket, holott többször is tartottak zajszintmérést, és a megengedett mértéket a területen nem haladta meg a zajszint. Éppen ezért azt javasolta, hogy vagy a kőbányában vagy az egykori autóskempingben tartsák meg a tábort.

Tompa Sándor önkormányzati képviselő megjegyzésére, miszerint „ez lesz az alapkőletételt megelőző show!”, Feith Károly, a Tapolcaiak Kulturális Egyesülete elnöke számon kérte a politikuson a korábbi ciklusokban elmaradt fejlesztéseket. Más fórumokon is téma a tervezett rocktábor, ott olyanokat olvasni, hogy a tapolcaiak akár a polgármester ablaka alatt is hajlandóak tüntetni ellene, mások viszont azt írják: döntsék el a területen élők, mit akarnak, mert Tapolca idegenforgalmi központ is, meg csendes alvóvárosrész is nem lehet egyszerre.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában