Helyi közélet

2013.04.03. 08:09

Sörrel akarta lefizetni a pénzügyőröket az abaújszántói férfi

Abaújszántó - 100 ezer forinttal és egy tálca sörrel akarta megvesztegetni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreit egy abaújszántói férfi.

Abaújszántó - 100 ezer forinttal és egy tálca sörrel akarta megvesztegetni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreit egy abaújszántói férfi. A pénzügyőrök az egyik helyi kocsmában tartottak rutinellenőrzést. A készleten lévő italok egy részének nem volt származási igazolásuk, ezeket lefoglalták a pénzügyőrök. Ekkor hívta félre a tulajdonos fia a NAV járőreit. Arra kérte őket, hogy készpénzért és a tálca sörért cserébe álljanak el a lefoglalástól. A férfi ellen vesztegetés miatt büntetőfeljelentést tettek a pénzügyőrök.

Összesen 62 üveg sört és 2 liter Unicumot nem tudott számlával igazolni az abaújszántói kocsma tulajdonosa. A NAV pénzügyőrei közölték az üzletvezetővel, hogy a számlával nem igazolt jövedéki termékeket lefoglalják. Ekkor hívta félre az intézkedő pénzügyőröket a tulajdonos fia, aki azt mondta: hajlandó fizetni 100 ezer forintot a helyszínen, vagy egy általuk megadott helyen, ha elállnak a lefoglalástól. A pénzügyőrök tovább folytatták az intézkedést és el kezdték bepakolni autójukba a lefoglalt italokat. Pakolás közben a férfi egy újabb kísérletet tett. Ekkor a felajánlott készpénzt egy-egy tálca sörrel „fejelte meg”. Ez a kísérlete is kudarcba fulladt. A számlával nem igazolt termékeket a pénzügyőrök lefoglalták. A vesztegetés miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága büntetőfeljelentést tett a rendőrségen.

A kocsmáros 150 ezer forintos jövedéki bírságra számíthat. A tulajdonos fiát azonban a vesztegetésért akár 5 évig terjedő börtönbüntetéssel is büntethetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában