Helyi közélet

2013.04.11. 18:28

Rágalmazási perben a polgármester

Miskolc - Vádlottként idézte be a nyíregyházi bíróság Kriza Ákos miskolci polgármestert.

Miskolc - Vádlottként idézte be a nyíregyházi bíróság Kriza Ákos miskolci polgármestert.A politikust és Bayer Zsolt újságírót, Bernáth Attila, a Miskolc Holding volt második embere, jelentette fel rágalmazás és becsületsértés miatt.

Kriza Ákos még a kampányidőszak végén, akkor még polgármesterjelöltként valótlanságokat és súlyosan sértő dolgokat állított rólam egy tévéműsorban” – mondta el lapunknak Bernáth Attila. Aki két pert – egy polgári peres- és egy büntetőeljárást is indított a miskolci városvezető és az újságíró ellen. "A polgári eljárásban – első- és másodfokon is – már elmarasztalták őket, jelképes összeg megfizetésére kötelezték, jó hírnévhez fűződő jogaim megsértése miatt. A legfontosabb azonban, hogy a polgármester, az általam kifogásolt egyetlen állítását sem tudta bizonyítani" – magyarázta a holding egykori vezetője.

A büntetőeljárás 2,5 éve tart, de a polgármester most januárban jelent meg először a bíróság előtt, februárban pedig Bayer Zsolt is – tudtuk meg. A következő tárgyalás időpontja június, Bernáth Attila abban bízik, akkor már közel lesznek az ítélethez.

Megkerestük Kriza Ákos polgármestert, hogy kikérjük a véleményét az üggyel kapcsolatban, de ő nem kívánt reagálni a hírre.

A Bernáth Attila feljelentése alapján indult magánvádjára büntetőügyben - a Miskolci Törvényszék elfogultsága miatt - a Nyíregyházi Járásbíróság jár el. Mint dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője munkatársunkat arról tájékoztatta, az ügyben június 3-án tartanak legközelebb tárgyalást. Más forrásból úgy értesültünk: ha a polgármestert el is marasztalja a bíróság, nem kell hivatalvesztéstől tartania, mert a perbeli időszakban - a választási kampányban - még nem töltötte be polgármesteri pozíciót.

ÉM-NSZR,SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában