Helyi közélet

2013.04.19. 13:52

"Nehogy már a nyúl vigye..."

Miskolc - "A 26-os számú főút Miskolc - Sajóbábony közötti szakaszán aggasztó mértékbe elszaporodhattak a nyulak, mivel szinte minden este autó elé szaladnak" - állítja levelében olvasónk.

Miskolc - "A 26-os számú főút Miskolc - Sajóbábony közötti szakaszán aggasztó mértékbe elszaporodhattak a nyulak, mivel szinte minden este autó elé szaladnak" - állítja levelében olvasónk."Mi már megjártuk... Körülbelül egy hónapja (50 ezer forintos kár az autóban) és azóta is több alkalommal kellett vészfékezni miattuk, vagy kerülgetni őket. Mit lehet tenni ellenük?" - kérdezi levelezőnk.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kérdésünkre elmondta, hogy az országos közúthálózat mellett nem jellemző a vadátjárók kiépítése. A jelzett esetekben az illetékes vadászati engedéllyel rendelkező társaságok járhatnak el, a vadveszélyre figyelmeztető táblák kihelyezéséről is nekik kell gondoskodni. - Egy eszközünk van, a konzultáció a vadásztársaságokkal, amelyet meg is fogunk tenni. - tette hozzá.

Nem érkezett bejelentés

Dr. Gaskó Bertalan rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője lapunkkal azt tudatta mindezek kapcsán, hogy az utóbbi másfél hónapban a területileg illetékes Miskolci Rendőrkapitányságra nem érkezett az érintett útszakaszra vonatkozó, nyúlveszéllyel kapcsolatos bejelentés.

Ugyanakkor a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya tájékoztatásként mindezt - a további szükséges intézkedések megtétele érdekében - megküldte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága részére.

A magunk részéről olcsó, akár már alig 1000 forintért megvásárolható vadriasztó beszerzését javasolnánk olvasónknak, ami könnyen felszerelhet autójára és semmilyen tápellátást nem igényel, hiszen a menetszél segítségével már 50 km/h-tól előállít egy nagyfrekvenciás hangot (ultrahang), amely a (vad)állatokat elijeszti az úttól.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában