Helyi közélet

2013.04.16. 17:02

Most még követelés, ősszel már lakás?

Miskolc - A város megkötötte a szerződést az OTP-vel: közel 200 fészekrakós lakással szembeni követelést vásárolt meg.

Miskolc - A város megkötötte a szerződést az OTP-vel: közel 200 fészekrakós lakással szembeni követelést vásárolt meg.A testület még februárban szavazta meg, hogy Miskolc, 35 százalékos áron, vásárolja meg az OTP-től közel kétszáz fészekrakós lakással szembeni követelését. Erre 600 millió forintot különített el az önkormányzat az idei költségvetésben. A terv az, hogy ezek a lakások a város tulajdonába kerüljenek. Dr. Kriza Ákos polgármester és dr. Kiss János, a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtóbeszélgetésükön elmondták: ősszel már jelentős számú lakás kerülhet az önkormányzat tulajdonába. És ami fontos: a végrehajtás során az önkormányzat, mint vevő is felléphet, amely még gyorsabbá teszi a folyamatot.

Azt is megtudtuk: amint ezek a lakások kiürülnek, lesz még teendő, hiszen a most ott lakók leamortizálták azokat. „A felújításuk jelentős költség, de a Start közmunkaprogram keretében történik majd” – mondta a polgármester. Hozzátette: később olyan lakókat engednek majd be, akik képesek a normális együttélésre. Kijelentette: a város tulajdonába kerülő ingatlanok nem szociális bérlakások lesznek, az is lehetséges, hogy az Otthonunk Miskolc keretében fiatalok kapják meg.

Figyelik őket?

A város figyel-e arra, hogy a kiköltözők ne jelenjenek meg más városrészeken, ne helyeződjön át a probléma más területre? „A természetes folyamat az, hogy, aki nem tud beilleszkedni egy környezetbe, az visszamegy a régi lakókörnyezetébe. Ha mégsem így lenne, arra is több forgatókönyv van” – válaszolta dr. Kiss János. Példaként említette az új rendészeti szervet, amely a közbiztonság keretében erre is ügyel majd.

Megtudtuk azt is: ezek a fészekrakós családok közel 300 millió forintos köztartozást halmoztak fel. Ezzel mi lesz? „A tartozás nem szünik meg, és a miskolci közszolgáltatók nem mondanak le ezekről, megpróbálják majd behajtani a tartozókon” – fogalmazott a frakcióvezető.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában