Helyi közélet

2013.04.25. 14:28

Miskolci jégcsarnok? Hajnaltól éjszakáig rendre megtelt

Vasárnap zárja kapuit a jégcsarnok, amely reggeltől éjszakáig szolgálta a sportolókat és a nagyközönséget.

Vasárnap zárja kapuit a jégcsarnok, amely reggeltől éjszakáig szolgálta a sportolókat és a nagyközönséget.A miskolci Népkertben lévő komplexum a korábbi évek gyakorlatának megfelelően ezúttal is április végéig üzemel.

Nem nyújtható

– Rendkívül sikeres és hosszú szezon végére teszünk pontot – kezdte Egri István, a Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója, majd így folytatta: – Otthont adtunk a Miskolci Jegesmedvék férfi és női jégkorong csapatainak, a Miskolc Városi Sportiskola hokispalántáinak, a Miskolci Jégvirág KK és a Havasszépe SE mű- és szinkronkorcsolyázóinak, három férfi amatőr jégkorong együttesnek, a közönségkorcsolyának, az óvodáknak és iskoláknak, továbbá eleget tettünk a hozzánk forduló kluboknak, amelyek tagjait edzőtáborokra fogadtuk, ráadásul pedig még oktattunk is. A jégcsarnok kora reggeltől éjszakáig volt foglalt, a nulla órát ugyan még nem léptük át, de ha így folytatjuk, akkor ez is bekövetkezik. Ugyanis folyamatosan bővül a kereslet, egyre többen akarnak hozzánk jönni, szabad terminusok pedig már nincsenek. A lehetőségeink már végesek, ez a bizonyos kapacitásunk tovább aligha „nyújtható”, ezért nagy szükség van a szabadtéri, úgynevezett kettes pálya befedésére.

Gazdaságosan

A Szabadidőközpont igazgatójától megkérdeztük azt is, hogy – az üzemi költséget figyelembe véve – gazdaságosan működtették-e a jégcsarnokot, vagy saját, egyéb bevételükből ráfizettek-e a boltra, mire Egri István így felelt:

– Az az idő már szerencsére elmúlt, amikor be kellett nyúlnunk a saját zsebünkbe, vagy azt vártuk, hogy az önkormányzat majd fedezi a veszteséget. A bérleti díjakból – a jégcsarnokot használók befizetéseiből –, valamint az úgynevezett TAO-s pénzekből gazdaságosan működtünk. Utóbbiból 50 millió forintot fordítottunk költségeink fedezésére. A jégcsarnok egyébként július 1-től június 30-ig – tokkal-vonóval – 80 milliót emésztett fel.

Az elkövetkezendő hetekben a szokásos karbantartások következnek, majd ezek elvégzése után júliusban nyitnak ismét. Egri István elárulta, hogy a forró nyári hónapokban is telt házzal üzemelnek majd, a jégfelület augusztus 31-ig már eladták, szeptemberben pedig egyébként indul a főszezon, hiszen ekkor startol a jégkorong Mol Liga küzdelemsorozata.

ÉM-KT

Ezren, ezerötszázan

Az igazgató szóba hozta még látogatottságukat is és örömmel újságolta, hogy a Macik különböző szintű és rangú mérkőzéseit korábban soha nem látogatták ennyien, mint a 2012/2013-as szezonban, amikor rendszeresen 1000-1500-an szurkoltak a sárga-feketéknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában