Helyi közélet

2013.04.05. 17:09

Miskolc lehetne informatikai bázis

Miskolc - Lehetőséget kínálnának miskolci informatikus szakembereknek, ha lennének szakemberek...

Miskolc - Lehetőséget kínálnának miskolci informatikus szakembereknek, ha lennének szakemberek...

Az állásbörzén az IND Group is részt vesz majd, hiszen jólképzett szakembereket keresnek. A cég igazából azt tűzte ki célul, hogy segíti a fiatalok városban maradását, elsősorban persze – mivel ez illik a profiljába – az informatikusokét. De idővel két problémával is szembesültek: a jólképzett informatikusok elhagyják a várost, illetve sok az olyan friss diplomás, akinek nem megfelelő a képzettsége.

Miskolcon az egyetem Gépészmérnöki karán történik az informatikus képzés, de a tapasztalat az, hogy a végzősök nem rendelkeznek olyan tudással, mint korábban. Csak találgatjuk az okát, de úgy vélem az lehet, hogy az informatikus manapság keresett szakma, így nemcsak az választja ezt, akit érdekel, és szívesen tölti szabadidejét is a szükséges ismeretek elsajátításával” – kezdte Simon Gábor, a cég HR igazgatója. Azt is elmondta: gondot okoz az is, hogy a jó szakemberek viszont nem maradnak Miskolcon.

Mit lehet tenni? „Próbálunk az egyetemmel szorosabb kapcsolatot kialakítani, programozóversenyeket szervezünk, illetve tanfolyamokat. Egyelőre ebben látjuk a megoldást. Az ország más részéből idehozni szakembereket szinte lehetetlen – fogalmazott.

A 2014-2020-as uniós költségvetéshez a régióknak meg kell határozniuk egy-egy, fejlesztésre alkalmas területet. Van, akik úgy véli, ez a mi régiónkban lehetne az informatika. „Igen, lehetne ez az irány. És ez a jó szakembereket is vonzaná hozzánk, hiszen a jelenlegi probléma megoldása egy informatikai bázis kialakítása is lehetne. Amennyiben több ilyen jellegű cég lenne Miskolcon, a szaktudást is jobban vonzaná” – vélekedett.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában