Helyi közélet

2013.04.10. 15:11

Megrongálódott szalagkorlát, vízátfolyások, kátyúk az ómassai úton

Miskolc - Nem árt odafigyelnie a Bükkben autózóknak, ugyanis komoly vízátfolyások, kátyúk és esetenként kőomlás is megkeserítheti az arra közlekedők életét.

Miskolc - Nem árt odafigyelnie a Bükkben autózóknak, ugyanis komoly vízátfolyások, kátyúk és esetenként kőomlás is megkeserítheti az arra közlekedők életét.

- A kőpergés a 2505-ös számú összekötő út Miskolc és Hollóstető közötti szakaszát érinti - nyilatkozta lapunk érdeklődésére Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. - Korábban európai uniós forrásból az útfelújítás mellett 800 méter hosszon kőfogó háló épült, de ez csak az alacsonyabbról lehulló köveket tudja megfogni. Ezért szakembereink minden évben eltávolítják a rézsűből a mozgó köveket. Sajnos ehhez a művelethez is jobb időjárás szükséges.

A félpályás lezárás a 2513-as jelű út 0+370 kilométer szelvényében - a Hámori-tó mellett - egy rézsűcsúszásból adódik, ennek kijavítására kész tervekkel rendelkezik a közút, a forrás biztosítása a nyár második felében várható.

- Ugyanakkor a 2513 jelű út Lillafüred és Szentlélek közötti szakaszán az elmúlt időszak viszontagságos időjárásai miatt valóban több fa is az útra dőlt, ezzel megrongálva a vezetőkorlátot - tette hozzá a szóvivő. - Utóbbi javítása a kátyúzási munkák után történhet meg, jelenlegi ütemezésünk szerint május végéig.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában