Helyi közélet

2013.04.07. 17:22

Lezárt utak, árvíz, belvíz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az árvízveszély miatt vasárnap még öt megyénkbeli út volt lezárva. Árvíz mellett a belvíz is fenyeget.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az árvízveszély miatt vasárnap még öt megyénkbeli út volt lezárva. Árvíz mellett a belvíz is fenyeget.Az észak-magyarországi régió területén 407 kilométernyi árvízvédelmi töltés mentén van árvízvédelmi készültség - kaptuk a tájékoztatást vasárnap az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG) védelemvezető-helyettesétől, Csont Csabától. A Taktán harmad-, a Sajón első-, a Bodrogon másodfokú készültség volt érvényben, míg a Tisza, Tokaj fölötti szakaszán első-, Tokaj alatt másodfokú a készültség. A védelemvezető-helyettestől megtudtuk: a Bodrog jobb partján található községi körtöltéssel rendelkező településeken és Tokaj belterületén nagy teljesítményű szivattyúk segítik a vízelvezetést.

Az árvíz mellett a belvíz is okoz károkat megyénkben. A hét belvízvédelmi öblözetből mindegyiken másodfokú készültség van érvényben. Az elöntött területek nagysága meghaladja a 10 ezer hektárt. Jelentősebb elöntés a Bodrogközben, illetve a dél-borsodi területeken van, a 16 szivattyútelep, egy nap alatt közel 2 millió köbmétert emel át a folyókba - tudtuk meg. A védekezési munkákban az elmúlt nap folyamán 329-en vettek részt.

A megyei rendőr-főkapitányság a lezárt utakról adott ki tájákoztatást. Vasárnap a Sajókaza és Sajóivánka közötti útszakasz, a Kesznyéten és Sajóörös közötti út, a Muhi és a Köröm közötti komphoz vezető út, az Ároktői komphoz vezető út, illetve a Dédestapolcsány és Tardona közötti rész volt lezárva. A rendőrség arra kérte a közlekedőket, útnak indulás előtt tájékozódjanak az aktuális lezárásokról, forgalomkorlátozásokról.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában