Helyi közélet

2013.04.19. 18:05

Közösen Zemplén jövőjéért

Bodrogkeresztúr - Együttműködési megállapodást kötött a B.-A.-Z. megyei Önkormányzat és a Zempléni Településszövetség.

Bodrogkeresztúr - Együttműködési megállapodást kötött a B.-A.-Z. megyei Önkormányzat és a Zempléni Településszövetség.A bodrogkeresztúri Faluházban pénteken délelőtt tartott közgyűlést a Zempléni Településszövetség (ZTSZ), amelynek legfontosabb pontja volt, hogy együttműködési megállapodást kötött a B.-A.-Z. megyei Önkormányzat és a ZTSZ. A dokumentumot Mengyi Roland, a B.-A.-Z. megyei Önkormányzat elnöke, valamint Májer József, a ZTSZ elnöke látta el kézjegyével.

Fejlesztési terv

Az 1994 óta működő ZTSZ egy hetven önkormányzatot és magánszemélyeket tömörítő szervezet, amely Zemplén fejlesztését tűzte ki célul – mondta rövid köszöntőjében Májer József.

– A gazdasági világválságból még korántsem lábaltunk ki – mondta előadásában Mengyi Roland. – Európa jelenleg igen erős gazdasági kihívásokkal küzd. Aki ilyen környezetben egy évet nyer, az tíz évet halad. A következő húsz-harminc évben Kelet-Európa lehet az a régió, ahol jelentős gazdasági fejlődés várható. Ennek a fejlődésnek lehet a nyertese Felső-Magyarország, azon belül is Borsod-Abaúj-Zemplén. A megye már olyan működő orosz, török és kínai kapcsolatokkal rendelkezik, amelyből a jövőben profitálhat. Mindemellett fókuszba helyeztük a Szlovákiával létrehozandó együttműködéseket, amelyekhez jelentős infrastrukturális fejlesztések is társulhatnak. Jelen pillanatban a megyei önkormányzat kezében összpontosul a fejlesztési tervek összeállítása. Ebben szerepel egy Zemplén-Tokaj fejlesztési terv is. A megyei önkormányzat és a zempléni településszövetség között létrejött együttműködési megállapodás bevallottan azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ezt a Zemplén-Tokaj fejlesztési tervet minél nagyobb sikerre vigye. Ehhez van szükségre arra a kollektív bölcsességre és tapasztalatra, amelyet a településszövetség képvisel, hiszen meggyőződésem, csak akkor lehet sikeres egy ilyen fejlesztési programterv, ha azt az itt élőkkel közösen készítjük el.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában