Helyi közélet

2013.04.10. 15:25

Kovács Gábor, az "aranytorkú" végzős egyetemista

Alsózsolca, Szikszó - Szikszói siker a megyei zenei tehetségkutató a musical kategóriában.

Alsózsolca, Szikszó - Szikszói siker a megyei zenei tehetségkutató a musical kategóriában.A Zene az kell című zenei tehetségkutatón - melyet április 6-án Alsózsolcán rendeztek - szikszói siker született : Kovács Gábor lett a musical kategória győztese. Miklós Tibor, a zsűri elnöke - aki dalszövegíró és a magyar musical megteremtője - kiemelkedő egyéniségként méltatta a versenyzőt.

Megbecsülik a tehetségeket

Szikszó megbecsüli a tehetségeit, hiszen ezek a kincsek tovább viszik a város jó hírét az országban és a világban - jelentette ki Füzesséri József, Szikszó polgármestere. Szikszó eddig is adott már musical – és pop műfajban az országnak kiemelkedő énekeseket. Nagyon büszke a közösség Szakács Gergőre, aki az X –Factor döntőjébe került évekkel ezelőtt. Farkas Tamás szintén országos ismeretségre tett szert musical műfajban, nemcsak előadásokon tapsolhatunk neki, hanem országos, zenei tévécsatornákhoz is meghívást kapott már. Kovács Gábor az utóbbi időben bontogatja szárnyait, és nagy szorgalommal és alázattal tanul és fejlődik, vállalja a fellépéseit.

Kovács Gábor, a Miskolci Egyetem utolsó éves hallgatója. Már gyermekkorában kiderült aranytorkúsága, őstehetsége. Tudását középiskolában a színjátszó körben kamatoztatta, ismerősei, barátai biztatására tavaly óta kezdte igazán úgy gondolni: a teremtő által kapott tehetségét az emberek javára kívánja fordítani. Úgy gondolja a musical műfaja az, amiben a legtöbb boldogságot tud adni a hallgatóság számára. A musical ugyanis zeneileg és szövegében is olyan zenei műfaj számára, ami szerinte a legtöbb érzelmet váltja ki az emberekből. Önfeledt szórakozást ad ugyan, de mégis elgondolkodtató. Egy-egy dal az a három- négy perces katarzis, amit a hallgató átél, megél. Az a művészet, ami értékeket közvetít az emberek számára.

Az elmúlt időszakban nagyon sok fellépésen közvetítette a dalain keresztül a musical értékeit. Szikszón számos ünnepségen énekelt eddig. Alázattal, szeretettel akkor is ha több száz, vagy akkor is, ha csak pár embernek akart örömet okozni. Mindig jó érzéssel tölti el, ha látja a hallgatóságon, hogy néhány perc után kisimulnak a ráncok, mosoly ül az arcokra, a lelküket megérinti a zene. Énekelt már együtt gálákon neves színészekkel, többek között Szabó P. Szilveszterrel, Peller Annával, Miller Zoltánnal, Egyházi Gézával, Németh Attilával, Mahó Andreával. Fellépett már Miskolcon, Szegeden, Pomázon, Budapesten. Április 13-án Dorogra készül egy operett-musical gálára, ahol várhatóan az ottani közönségnek is boldog, örömteli pillanatokat okoz majd énekhangjával, előadásával.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában