Helyi közélet

2013.04.14. 17:19

Kontyok, sminkek, új vonalak

Miskolc - Női divatfrizura, konty, trendi vágások és szárítás, aktuális divatszínek és formák a női arcon. Ez volt a „tananyag” azon a szépségnapon, melyet szombaton rendeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Miskolc - Női divatfrizura, konty, trendi vágások és szárítás, aktuális divatszínek és formák a női arcon. Ez volt a „tananyag” azon a szépségnapon, melyet szombaton rendeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.Madarász István főszervező, a BOKIK osztályvezetője, mesterfodrász elmondta: a rendezvényre Szerencsről, Tiszaújvárosból, Abaújkérből, Kazincbarcikáról és Miskolcról érkeztek tanulók és tanárok. Előbbiek azért, hogy megismerkedhessenek a szakmai vizsga anyagával, utóbbiak pedig ismereteiket jöttek frissíteni, és természetesen kíváncsiak voltak a legújabb mesterfogásokra is. A tudás elmélyítése azért is fontos, mert május a szakmai vizsgák ideje, amikor a fodrász- és kozmetikus-tanulóknak számot kell adniuk tudásukról. Mindemellett a szakmai nap jótékony célokat is szolgált: a bevételéből a fiatal versenyzők nemzetközi szereplését támogatják majd. A szombati bemutatót a magyar fodrász- és kozmetikus-válogatott tagjai tartották.

Sesztákné Bihari Marianna a kazincbarcikai Don Bosco Szakiskolából, a Szalézi Kft.-től érkezett. Fodrásztanulókat oktat a szakma szépségeire és persze készít föl vizsgára. Mint fogalmazott, számára természetesen nem jelentenek újdonságot a most bemutatott fogások, de egy két „új vonalat” minden szakmai napon meg lehet ismerni. Szeretné tanítványait pontosan és precízen felkészíteni a vizsgára, ezért is döntött úgy, hogy a szombat délutánját a BOKIK-ban tölti.

A Don Bosco-ból tanulók is érkeztek. Misurda Márton például, aki elmesélte, hogy eddig külföldön tartózkodott, úgyogy tanév közben csöppent bele a fodrászszakma tanulásába. Azonban minden igyekezetével azon van, hogy bepótolja a lemaradást. Mint mondta, nem volt kötelező eljönni erre a szakmai napra, de kíváncsi volt az új mesterfogásokra. Ha majd végez, és kellő gyakorlatra is szert tesz, szeretne versenyekre járni. Legszívesebben női frizurákat készítene majd, még pedig azért, mert ott csak az ember fantáziája szabhat határt egy-egy remekműnek, fogalmazott Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában