Helyi közélet

2013.04.24. 17:57

Kevesebb legyen a szegény gyerek!

Abaúj-Hegyköz - Kovács Zoltán az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára meglátogatta az Abaúj-Hegyközi kistérségben nemrég indult, Gyerekesély program keretében működő Biztos Kezdet Gyerekházakat szerdán.

Abaúj-Hegyköz - Kovács Zoltán az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára meglátogatta az Abaúj-Hegyközi kistérségben nemrég indult, Gyerekesély program keretében működő Biztos Kezdet Gyerekházakat szerdán.A többcélú kistérségi társulás közel 590 millió forint uniós támogatást nyert a 23 települést bevonó komplex programjára.

A tavalyi helyzetfeltárás rámutatott: az országos átlagnál jelentősen magasabb a szegénység a közel 15 ezer lélekszámú kistérségben, mely egyike az ország leghátrányosabb helyzetű térségeinek. Jelenlegi ellátórendszere nem képes a társadalmi problémákat enyhíteni és kezelni a szegregált településrészek mélyszegénységben élő családjainak problémáit. A Nemzeti Felzárkózási Stratégia által megfogalmazott elveknek megfelelően elengedhetetlen az átfogó megközelítés, amely a halmozottan hátrányos helyzetű csoportokat az élet számos területén és szakaszában támogatja. Ennek egyik fontos lépése az integrált térségi Gyerekesély program, melyen belül szoros az együttműködés a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában