Helyi közélet

2013.04.04. 12:37

Jegyzet: Mi lesz?

<em>A pályakezdő fiatalok szinte biztosak abban, hogy ők már nem számíthatnak nyugdíjra. Megjegyzem, a mai 40-50 évesek is kételkednek a megélhetést biztosító öregkori ellátásban, de talán ők még reménykednek egy kicsit. Évek óta mást sem hallani ugyanis, minthogy hazánkban a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan.</em>&nbsp;<strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

A pályakezdő fiatalok szinte biztosak abban, hogy ők már nem számíthatnak nyugdíjra. Megjegyzem, a mai 40-50 évesek is kételkednek a megélhetést biztosító öregkori ellátásban, de talán ők még reménykednek egy kicsit. Évek óta mást sem hallani ugyanis, minthogy hazánkban a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan. Hegyi Erika jegyzete.A számok is ezt hivatottak bizonyítani: állítólag 3,8 millió munkavállalóra 3 millió nyugdíjas jut. Azok sem nyugodtak egyébként, akik már nyugdíjas éveiket töltik. Sokan szinte biztosra veszik, hogy előbb vagy utóbb ellátásukat megadóztatják.

Mindezek tudatában a fiatalok számára egyetlen kiút ígérkezik: az öngondoskodás. Erre igyekeznek is felhívni a figyelmüket a biztosítók. Csak az a baj, hogy ha valaki fiatal, akkor vagy tanul még, vagy nincs munkája, vagy van munkája, de még keveset keres. És ha valaki fiatal, akkor szeretne először lakást, abba bútort, majd családot, gyerekeket. Esetleg jó lenne egy kicsit világot látni is. A nyugdíjas évek pedig messze vannak, és az öngondoskodás tekintélyét egyébként is lerombolta a magánnyugdíj-pénztárakban gyűjtött megtakarítások „bedarálása”. Jelenleg nem látjuk a megoldást, de azt már most sejtjük, hogy nem lesz fájdalommentes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában