Helyi közélet

2013.04.16. 10:13

Játszva "bankoltak" a gyerekek

Miskolc - Általános iskolások vetélkedtek hétfőn – a feladatok a pénz körül forogtak.

Miskolc - Általános iskolások vetélkedtek hétfőn – a feladatok a pénz körül forogtak.A K&H Csoport Vigyázz, Kész, Pénz! elnevezéssel pénzügyi vetélkedőt rendezett hétfőn Miskolcon, a Nemzetközi Kereskedelmi Központban.

– Nagyon fontosnak tartottuk, hogy megismerkedjenek a gyerekek egy picit mélyebben a pénzügyekkel – mondja Vitányiné Héring Mónika, a miskolci Hunyadi Mátyás Általános Iskola kísérő tanára a 3-4. osztályosok versenyének eredményhirdetése előtt. – Tetszettek a feladatok, hiszen játékos feladványokon keresztül barátkoztak meg a gyerekek a pénzhasználattal.

Orosz Csaba a Hunyadisok Tallérok csapatának egyik tagja. Kérdésünkre elárulta: neki is tetszettek a feladatok.

– Játékosak voltak, nem olyanok, mintha egy kőkemény versenyen lettünk volna – mondta, s azt is hozzátette: van zsebpénze, de...

– Nem igazán tudom, hogy mire gyűjtsek most belőle – fogalmaz mosolyogva.

Ugyanakkor markáns definíciója van a pénzügyi válságról is: „amikor elfogy a pénz, kevés van belőle, és szükség lenne rá” – véli Csaba.

Fehér Alexandra Erzsébet a Sajószentpéteri Móra Ferenc suliból érkezett. A harmadikos kis hölgynek szintén tetszett a vetélkedő.

Ha eljön az ideje

– Leginkább az tetszett, amikor mesét kellett mondani. Azért, mert vicces volt – mondja. – A szerepjáték viszont egy kicsit most nehéz volt számunkra...

A Kiscsillag csapatának tagjától azt is megkérdeztük, hogy szerinte mi az a bank?

– Oda adják be az emberek a pénzt! – vágja rá.

Zaveczkiné Dudás Adél, a sajószentpéteri kisiskolások felkészítő pedagógusa elárulja: környezetében a családok egy része nehéz helyzetbe került a közelmúltban a hitelfelvételek miatt. Ha eljön az ideje, a gyerekek legyenek okosabbak! – hangsúlyozza a tanárnő.

A világhálón látták a lehetőséget, s örömmel jelentkeztek a K&H vetélkedőjére, így aztán nem is csoda, hogy a gyerekek már napi szinten tudnak olyan fogalmakat, amelyekről talán a szülők nem is hallottak.

– Nagyon nyitottak, rendkívül érdeklődőek a gyerekek – véli Adél tanító néni. – Szükség van az ilyen jellegű ismeretbővítésre.

Fontos ismeretek

– A K&H csoport a nehéz gazdasági helyzet ellenére is fenntartja ezt a támogatási programját – mindezt már Horváthné Galamb Andrea, a K&H miskolci fiókvezetője mondja. – Hosszú távon elkötelezettek vagyunk az ország iránt és a társadalmi felelősségvállalásunk is hosszútávú.

A K&H a Vigyázz, Kész, Pénz! elnevezésű vetélkedőt 2010-ben szervezte meg első alkalommal azért, mert fontosnak tartják, hogy a kisiskolások is találkozzanak a pénzügyi alapismeretekkel.

– Nyitottak a gyerekek! Számomra külön öröm az is, hogy a bankfiókba is ellátogatott hozzánk több csoport – teszi hozzá Horváthné Galamb Andrea. – Ezzel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy felnőttként tudatos, teljes életet éljenek.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában