Helyi közélet

2013.04.29. 16:26

Járdánházi gyilkosok - Két nápolyi és ötvenezer forint volt a zsákmány

Debrecen - Néhány nap múlva jogerős ítélet születhet a járdánházi gyilkosok ügyében.

Debrecen - Néhány nap múlva jogerős ítélet születhet a járdánházi gyilkosok ügyében.Szakértőket hallgatott meg hétfőn a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette büntetőtanácsa abban az ügyben, melynek terheltjeit azzal vádolja a főügyészség, hogy ötvenezer forintjáért, egy csomag cigarettáért és két csomag nápolyiért agyonvertek egy idős embert. Hétfőn elhangzottak a perbeszédek is, a tábla várhatóan május másodikán hirdet jogerős ítéletet az ügyben.

Eszméletlenre rugdosták

Maga a bűncselekmény 2009 novemberében történt, amikor egy járdánházi kocsmában poharazgató háromtagú társaság - az ügy későbbi elsőrendű vádlottja, élettársa, és akkor még fiatalkorú volt - felfigyeltek egy idős férfira, akinél pénzt reméltek.

A trió elhatározta, hogy megszerzi az idős férfi nyugdíját, ezért előrementek, és s söröző közelében elrejtőztek - itt várták áldozatukat, aki kisvártatva meg is érkezett. A támadók elvették tőle a nála lévő üveg bort, azzal leütötték, majd a már földön fekvő férfit módszeresen tovább ütötték, rugdalták az idős férfi fejét. Miután a nyugdíjas elájult, elvették tőle ötvenezer forintját, egy doboz cigarettát és két csomag nápolyit, majd sorsára hagyták.

Az áldozatot másnap hajnalban találta meg egy helybeli, aki értesítette az orvosi ügyeletet. A mentők a férfit kómás állapotban szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. Az idős férfit hetekig kórházban ápolták, ám 2009. december 5-én elhunyt.

Az orvos szakérőt megállapítása szerint a férfi halálát erőszakos, többszörös koponyacsonttörések, kiterjedt vérömleny, agyzúzódás következtében kialakult tüdőgyulladás okozta, sérülései és a halála között közvetlen oksági összefüggés állapítható meg, ezért az ügyben elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék múlt év augusztusában az első- és másodrendű vádlottat - az élettársakat - társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra, a férfi fiatalkorú öccsét ugyanezért 6 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlottak nyújtottak be fellebbezés, a vádhatóság képviselője valamennyi vádlott esetében tudomásul vette az ítéletet.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában