Helyi közélet

2013.04.04. 13:25

Irma utca: 80 éves vezeték ment tönkre

Miskolc - A víz és az öreg zártszelvény okozta az útbeszakadást az Irma utcán.

Miskolc - A víz és az öreg zártszelvény okozta az útbeszakadást az Irma utcán.Szerdán az Önkormányzat, a MIVÍZ, a Városgazda és a TIGÁZ szakemberei helyszíni bejárást tartottak az Irma utcán és megállapították, hogy az Ördögárok -az 1930-as években lefektetett- zártszelvényének meghibásodása és a nagy mennyiségű csapadék okozta az alámosást, és az útbeszakadást tudtuk meg Dobos Tímeától, Miskolc szóvivőjétől.

Betömték a gödröt

Kiderült: az elöregedett zártszelvény oldalán keletkezett repedésen keresztül áramlott ki a víz, így alámosta a vezeték környékét. A nagy mennyiségű csapadék szintén hozzájárult az 3X3 méter területen a 4 méter mélységű gödör keletkezéséhez.

A hibát elhárították, a gödröt betömték, "mindössze" az aszfaltozasi munkálatok vannak hátra.

Nem érintette

Csütörtökön reggel a Tigáztól megtudtuk azt is, hogy a cég szerdán ellenőrizte a helyszínt. Az úttest beomlás mintegy 3 méter távolságra volt a gázelosztó vezetéktől, így arra gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentett. A Tigáz elvégezte a műszeres ellenőrzést, gázszivárgást nem észlelt. A helyreállítási munkálatok nem érintették a gázvezetéket, gázszünet ennek kapcsán nem merült fel.

A tények

Az Irma u. 19-21. beszakadás méretei:

- 2,9m x 1,9m aszfalt

- 0,85m x 2,9m zöldsáv

- 0,32m x 2,9m járda

- szegélykő 3 m hosszban

- munkaárok mélysége: 3,3 m

- aszfalt 5 cm

- beton útalap 15 cm

- munkaárok teljes mélysége: 3,5 m 

Helyreállításnál felhasznált anyagok:

- Sóder: 29,3799 m3

- Beton: 0,9193 m3

- Aszfalt: 0,2755 m3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában