Helyi közélet

2013.04.21. 10:59

Hétvégi házat gyújtottak fel Lyukóvölgyben

Miskolc - Ismeretlenek egy hétvégi házat gyújtottak fel Miskolc Lyukóvölgy városrészében péntek este, tájékoztatta portálunkat Losonczi János, a Miskolc Lyukóvölgy-Vasgyár Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője.

Miskolc - Ismeretlenek egy hétvégi házat gyújtottak fel Miskolc Lyukóvölgy városrészében péntek este, tájékoztatta portálunkat Losonczi János, a Miskolc Lyukóvölgy-Vasgyár Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője.A helyszínre az egyesület polgárőrei értek ki először, akik két domboldallal távolabb járőröztek fatolvajokra vadászva. Ekkor észlelték, hogy tőlük nem messze egy ház lángokban áll. Először gyalogosan próbálták a helyszínt megközelíteni, de a természeti adottságok miatt a domboldalt megkerülve autóval sikerült a lángokban álló házhoz eljutniuk. Azonnal értesítették a miskolci tűzoltóság ügyeletét, akik megkérték a polgárőröket, hogy ha tudnak, gépkocsival menjenek eléjük, hiszen a kárhely olyan területen van, ahol még az utcáknak sincs nevük. Az egyik polgárőr a szolgálati autóval a tűzoltók elé ment, míg a két társa biztosította a helyszínt.

A polgárőrök a helyszínen megtudták, hogy csak az idei évben ez már a negyedik olyan gyújtogatás, aminek hétvégi ház esett áldozatul. Az ott élők félnek, mert sosem tudhatják mikor esik az ő házuk a gyújtogatók prédájává.

“A további gyújtogatások megakadályozása érdekében polgárőrségünk kiemelt figyelmet fordít e területre, együttműködve más polgárőr egyesületekkel és a társszervekkel”, tette házzá Losonci János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában