Helyi közélet

2013.04.28. 23:17

Ha dalolni volna kedve, keresse Mancsot!

Miskolc - Saját zenés darabjaik előadásához keres amatőr művészeket a Miskolci Musical Műhely.

Miskolc - Saját zenés darabjaik előadásához keres amatőr művészeket a Miskolci Musical Műhely.A Miskolci Musical Műhely (MMM) "érdekességét" kezdetben az adta, hogy a társulat alapítója, elnöke, zeneszerzője egy életellenes ügyekkel foglalkozó rendőrnyomozó, Albert Tamás, azonban a megalakulásuk óta eltelt négy évben bebizonyították, hogy a produkcióikról enélkül is érdemes beszélni.

Az MMM tagja például az a Páll Tamás, aki megnyerte a The Voice – Magyarország hangja első évadát. Az ő főszereplésével állították színpadra a társulat Zéta című darabját. Páll Dénes egyébként vissza-visszajár, legutóbb múlt csütörtökön lépett színpadra a Miskolcon a Művészetek Házában, ahol a musical műhely egy két és fél órás koncertjén tapsolhatott neki a közönség.

Neki, és a társulat többi tagjának, hiszen ahogy Albert Tamás elmondta, mindenki kiveszi a részét a sikerből. A társulat a szó legjobb értelmében véve amatőrökből áll - ami nem a produkcióik minőségét, hanem az előadásokhoz aló hozzáállásukat jellemzi igazán; lelkes, tehetséges emberek, aki tenni akarnak és tesznek is a közös sikerért.

Saját darabok

Az MMM néhány zenét, kultúrát kedvelő ember összefogásával alakult négy éve, ám az első pofon is ekkor jött: a játszani kívánt musicalek jogdíja megfizethetetlennek bizonyult, ráadásul a jogtulajdonos olyan feltételek betartását követelte volna, ami egy műkedvelő társulat számára vállalhatatlan.

Mások lehet, hogy ezek után elbúcsúztak volna egymástól, ám Albert Tamás elhatározta, hogy ha másét nem lehet, majd a saját darabjukat játsszák.

Tehetségeket várnak

Elkészült a Noé bárkája, az ősbemutatót 2010. áprilisában, a Miskolci Művészetek tartották. A szövegkönyvet egy óvónő, Trencsánszky Krisztina írta, lányával Réz Dorinával közösen, a zenét pedig Albert Tamás "követte el". Az alkotóknak volt némi profi segítsége is, mert a darabot Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház Déryné díjas színművésze rendezte.

Albert Tamás azonban nem csak motorja, zeneszerzője a műhelynek, gyakran ő játssza a főszerepet is, első saját darabjában ő maga mentette az állatokat Noé szerepében.

Azóta megszületett a Zéta című rockopera és a Zsákutca című "drogprevenciós előadás" is. Pillanatnyilag ezzel járják az országot.

"A társulatunkban folyamatosak a változások, vannak akik külföldre mentek, mások elköltöztek, a gyerekek lassan felnőnek... Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy kitárjuk a kapuinkat azok előtt, akik magukban a zenéhez, tánchoz, énekléshez tehetséget éreznek", mondta Albert Tamás.

Hét és 25 év között bárki elmehet a castingra, amit május 11-én délután kettőtől tartanak a Miskolci Musical Műhely próbatermében, a Széchenyi utca 46. alatt, az I/9-ben, a Mancs-szoborral szemben. Albert Tamás azt kérte, hogy az énekesek egy dallal készüljenek, a táncosok pedig egy kétperces produkcióban mutassák meg magukat. Ha valaki mindkét "pozícióra" pályázik, dallal és tánccal egyaránt készüljön.

Mint Albert Tamás kifejtette, nem profi előadók jelentkezését várják, hanem olyan lelkes amatőrökét, akik részt szeretnének venni az alkotói folyamatban. "Azt szeretném, ha egy-egy szerepet ketten-hárman is tudnának, így akkor is meg tudjuk tartani az előadásainkat, ha valamelyik főszereplőnek más elfoglaltsága akad", tette hozzá Albert Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában